12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Ce politicieni s-au prezentat la vot, în primele ore...

ALEGERI LOCALE 2016. Ce politicieni s-au prezentat la vot, în primele ore de la deschiderea secțiilor de votare

ALEGERI LOCALE 2016. Numeroși politicieni s-au prezentat la urne, la scurt timp după deschiderea secțiilor de votare, pentru a-și exercita dreptul la vot. Astfel, printre liderii politici care au votat, duminică, între orele 07.00 și 10.30, se numără: fostul ministrul al Apărării, Mircea Dușa, copreședinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu, șeful PSD Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Candidatul PNL la postul de primar al municipiului Sibiu, Răzvan Pop: „Am votat pentru un Sibiu mare, puternic, pentru un Sibiu performant, pentru un Sibiu tânăr, pentru un Sibiu verde, pentru un Sibiu pe mâini bune şi evident pentru un Sibiu care să ofere bunăstare tuturor sibienilor. Sper din tot sufletul ca lumea să meargă la vot şi îi îndemn pe toţi sibienii şi toţi românii să meargă la vot, nu este doar dreptul nostru este gestul etic şi moral care trebuie să îl facem ţării noastre”, a spus Răzvan Pop. 

Candidatul PNL la Primăria sectorului 4, Răzvan Sava: „Am votat astăzi pentru bunăstarea cetăţeanului, pentru o administraţie modernă şi transparentă, cea care va fi cu adevărat în slujba cetăţeanului. Doresc să dezvolt sectorul 4, să îl modernizez, să continui proiectele începute în mandatul primarului dinainte, iar administraţia pe care o să o fac o să fie cu adevărat în slujba cetăţeanului”, a declarat Sava, după ce şi-a exprimat opţiunea de vot la Şcoala gimnazială nr. 108. 

Preşedintele social democraţilor din Sălaj, Tiberiu Marc, primul pe lista candidaţilor PSD pentru Consiliul Judeţean (CJ), a declarat: „Am votat azi pentru cei care pot schimba în bine aşteptările sălăjenilor. În spatele fiecărui vot este un număr de aşteptări, un număr de speranţe şi astăzi alegătorul are posibilitate ca dintre candidaţi să-i aleagă pe cei care pot să vină în întâmpinarea aşteptărilor lor. Îndemnul meu este să se ducă să voteze şi să beneficieze de această putere pe care o au astăzi de a hotărî cine vor fi cei care vor conduce oraşul, comuna, municipiul lor, Consiliul Judeţean în următorii patru ani”.

Citește și:  ALEGERI LOCALE 2016. Politicienii la vot: ce declarații și promisiuni au făcut în fața camerelor

 Candidatul PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a declarat: „M-am bucurat mult că vecinii şi prietenii din blocul în care locuiesc au ţinut neapărat să meargă la vot alături de mine. Pentru că da, am votat pentru o administraţie aproape de oameni, pentru un municipiu administrat corect şi în interesul cetăţenilor. Pentru un judeţ în care Consiliul Judeţean să fie cu faţa către cetăţeni şi să lucreze numai în logica binelui, pentru a reda oamenilor puterea de a privi cu încredere în viitor”.

Candidatul PNL la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat: „Am votat azi convins fiind că Iaşiul merită o schimbare. După 15 ani de administraţie a stagnării, a subdezvoltării, a corupţiei şi a circului, nu cred că există vreun motiv pe lumea aceasta ca aceşti oameni să mai merite încă o şansă. Au ratat pe toate planurile, economic, cultural, sportiv, mediu. Au falimentat regiile pilon ale Iaşiului. Vedem astăzi că tinerii pleacă din Iaşi, aleg calea pribegiei, merg în alte părţi ale ţării, pentru că aici nu văd perspective de angajare şi nu văd să aibă o viaţă culturală activă. În alte părţi ale ei, România devine deja modernă. Marile oraşe au profil european, numai Iaşiul suferă. Suferă pentru că în trecut ieşenii au ales PSD şi primari incompetenţi. De aceea e un moment de răscruce, în care trebuie să votăm, să o facem raţional, să votăm să-i schimbăm pe aceşti oameni. Să nu uităm că este un singur tur de vot, şi acela este astăzi”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, la ieșirea de la vot: „Sunt patru ani importanţi pentru România, în care se pot realiza multe proiecte, patru ani în care oamenii pot avea o viaţă mai bună. Aşa cum am votat şi eu, sper ca românii să voteze oameni serioşi şi responsabili, oameni care nu vând iluzii, care nu mint, oameni cinstiţi, corecţi şi care împreună cu comunităţile lor vor face ca România să se dezvolte”.

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat: „Am votat cu cei care au modernizat Clujul. Îmi respect toţi contracandidaţii şi îi îndemn pe clujeni să meargă la vot”.

 Copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, şi-a exprimat votul duminică dimineaţa la secţia nr. 40 din Bistriţa: „Azi dimineaţă îmi citeam pe pagina de socializare un mesaj. Suna cam aşa: mult succes, domnule Dolha, trebuie să le redaţi bistriţenilor demnitatea şi bucuria de a trăi într-un oraş european. Pentru asta am votat astăzi. De mâine, să începem cu echipa asta frumoasă şi mult mai largă, care e alături de mine, să facem un pas, să ne ţinem copiii şi nepoţii acasă. Cred că aceasta este prioritatea Bistriţei în acest moment: oraş deschis, oraş european, oraş tânăr”.

Citește și: ALEGERI LOCALE 2016. S-au deschis secțiile de vot. Statistici, declarații, incidente

 Vicepreşedintele PSD Doina Pană, deputat de Bistriţa-Năsăud, a votat duminică dimineaţă la secţia nr. 40 din municipiul Bistriţa: „Am votat pentru o echipă serioasă şi responsabilă, care a demonstrat şi care să-şi poată continua proiectele, pentru bistriţeni şi pentru binele locuitorilor întregului judeţ”.

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat: „Am votat în speranţa că locuitorii oraşului vor avea în următorii patru ani dreptul la condiţii de viaţă mai decente, să nu mai fie puşi în situaţia de a fi ameninţaţi de fenomenul şomajului, de întreruperea agentului termic şi taxe nejustificabile”.

Candidatul Alianţei PSD+UNPR la Primăria sectorului 5, Daniel Florea, a declarat că a votat pentru un sector „curat, frumos, luminos, unde oamenii să se simtă în siguranţă şi acasă şi pe stradă şi în parc”. El şi-a exprimat duminică opţiunea de vot la o secţie amenajată la Clubul Copiilor şi Elevilor, unde a venit împreună cu soţia sa. 

 Vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Şovăială, a declarat la ieșirea de la vot: „În primul rând, am votat pentru schimbare, pentru respectarea legii, pentru ca nimeni să nu fie mai presus de lege, atât la Primăria Şelimbăr, cât şi la Consiliul Judeţean Sibiu. De asemenea, am votat pentru transparenţă în administraţie, pentru ca oamenii să ştie ce face primarul, ce face preşedintele Consiliului Judeţean şi ce fac consilierii locali şi judeţeni, să ştie pe ce se cheltuiesc banii publici”.

Gabriela Firea, candidatul Alianţei PSD+UNPR la funcţia de primar general al Capitalei, a votat duminică la Colegiul „Tudor Vianu”: „Am votat cu speranţa că bucureştenii şi familiile lor vor avea o viaţă mai bună. Cu toţii ne dorim acest lucru, cu toţii am sperat de fiecare dată că se vor întâmpla lucruri frumoase în Capitală şi în România. Avem de această dată, poate, o şansă în plus, pentru că toţi suntem mai maturi, din toate punctele de vedere. Am votat cu gândul la o Capitală cu şcoli şi spitale moderne, cu problema traficului rezolvată într-un timp rezonabil, nu într-o perioadă foarte lungă de timp”.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la ieșirea de la vot: „Îmi doresc să se schimbe viaţa în multe comunităţi din România, dar, din păcate, pentru că unii n-au vrut turul doi, e destul de probabil să nu se schimbe pe măsura pe care ne-o dorim. De aceea, pentru că nu avem un al doilea tur, vă îndemn pe toţi să veniţi la vot, să votaţi util, să votaţi cu raţiunea şi cu sufletul în acelaşi timp şi să ştiţi un lucru: cei care stau acasă şi care dau acel vot de blam nu decid. Doar cei care vin la vot pot decide soarta comunităţii lor, aşa că vă rog să vă implicaţi, să vă decideţi viitorul în Bucureşti, la sector şi să alegeţi în primul rând oameni oneşti şi cinstiţi. E, cred, cel mai important atribut al unui primar în ziua de azi”.

 Candidatul Partidului Social Democrat Braşov la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Marius Dunca, a declarat la ieşirea de la urne: „Am votat pentru schimbare, pentru viziune, pentru dezvoltare, şi când spun dezvoltare mă refer la readucerea judeţului Braşov pe primul loc între judeţele României, un judeţ model în inima ţării. Am votat pentru profesionişti şi pentru oameni cu dragoste de ţară, pentru că avem nevoie în următoarea perioadă de unitate, de echilibru, de solidaritate şi de o schimbare la nivel macro faţă de tot ce se întâmplă în momentul de faţă”.

 Candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Sfântu Gheorghe, profesoara Rodica Pârvan, a votat duminică dimineaţă imediat după deschiderea secţiei de votare, fiind primul alegător din judeţ care şi-a exercitat acest drept: „Întâmplarea face că am votat prima la ora 7.00, toată lumea s-a uitat uimită. Am fost prezentă împreună cu soţul meu la vot, am votat cu cele mai bune gânduri pentru oraşul nostru, pentru locuitorii acestuia. Dorim ca oraşul nostru să devină un oraş frumos, un oraş european. (…) Îndemn, pentru că am fost prima la vot, îi îndemn pe locuitorii municipiului să se prezinte la vot şi să voteze cum le dictează conştiinţa. În special, pe românii îi rog să iasă să voteze, ca să dăm un semn că existăm şi noi aici”.

Primarul interimar al municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a fost primul politician care a mers la vot pentru a da un semnal către toţi locuitorii să participe la scrutin: „Piatra Neamţ este un oraş iubit de cetăţenii săi şi merită o dezvoltare, merită un parcurs în care pentru fiecare cetăţean să fie bine. Piatra Neamţ este oraşul care merită servicii publice de calitate, merită fonduri europene atrase şi merită o echipă care să pună în practică toate aceste lucruri. Vreau să rog pietrenii să vină în număr cât mai mare la vot, pentru că vreau ca primarul ales, cât şi Consiliul Local să aibă o reprezentativitate cât mai mare. Totodată, urez succes tuturor”. 

Prim-vicepreşedintele PNL Sibiu, Daniela Cîmpean, prima pe lista Consiliului Judeţean, s-a prezentat, duminică, la o secție de votare. După ce și-a exercitat dreptul la vot ea a declarat: „Am votat pentru o administraţie performantă, dinamică, profesionistă, o administraţie capabilă să asigure judeţului o dezvoltare economică şi bunăstare cetăţenilor”.

Candidatul ecologiştilor pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a votat la o secție de votare din oraș: „Măcar să arate ca până în 2010. Am votat pentru o coerenţă a investiţiilor, pentru o fluidizare a traficului, pentru spaţii verzi generoase, pentru bunăstarea locuitorilor, pentru dezvoltare economică. Diseară vom aştepta la sediul nostru de campanie, alături de simpatizanţi, în Ostroveni, primele rezultate parţiale ale acestor alegeri”.

Fostul primar al sectorului 1 Andrei Chiliman a votat la una din secţiile amenajate la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Capitală. El a declarat că a votat pentru continuitate. Chiliman a venit la secţia de votare împreună cu soţia şi câinele său. 

Deputatul PSD Mircea Duşa, fost ministru al Apărării şi-a exprimat opţiunea de vot în municipiul Topliţa, la secţia de votare organizată la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”: „Astăzi este o zi importantă pentru România, (…) este ziua în care ne alegem primarii şi consilierii locali, cei care urmează să gestioneze timp de patru ani de zile problemele din localităţile ţării. Am votat pentru politici economice, politici sociale, politici administrative în favoarea cetăţenilor României. Sigur că, fiind în judeţul Harghita, unde românii sunt puţini, sunt 13 la sută, am votat pentru o bună reprezentare a românilor în instituţiile administraţiei locale şi judeţene. Sper că alegătorii vor ieşi în număr mare la vot şi vor alege pe cei mai buni reprezentanţi, pe cei mai bine pregătiţi, pe cei mai profesionişti, pe cei cu experienţă în administraţie”.

 Candidatul PMP la Primăria sectorului 1, Eugen Tomac, preşedintele executiv al partidului, a votat  la Secţia nr. 76 de la Colegiul Naţional “Sf. Sava”: „În primul rând, îi îndemn pe toţi românii să iasă astăzi la vot. Este esenţial ca toţi cetăţenii României, indiferent în ce localităţi locuiesc, să se prezinte într-un număr cât mai mare la vot. Democraţia înseamnă implicare şi am votat cu gândul că putem transforma, putem schimba societatea românească doar prin implicare. Am votat cu gândul că pot readuce la nivelul de credibilitate şi normalitate tot ceea ce înseamnă funcţionarea Primăriei sectorului 1. Cred cu tărie că oamenii politici noi trebuie să-şi asume responsabilităţi importante pentru bucureşteni, pentru viitoarele generaţii”.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a votat la Colegiul Naţional “I.L.Caragiale”: „Am votat pentru o bună guvernare locală, am votat pentru profesionalism, competenţă, viziune. Evident, am votat (…) şi la Primăria Generală şi la Primăria sectorului 1 pentru oameni cu soluţii serioase şi care şi le pot duce la îndeplinire, pentru că au şi echipe foarte puternice în spatele lor. (…) Am votat, în acelaşi timp, împotriva imposturii, demagogiei şi a populismului extrem, uneori, dus în politică”.

Vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a declarat la ieşirea de la urne: „Am votat în primul rând cu încrederea că românii vor merge la vot. De asemenea, cu speranţa că la aceste alegeri se va pune preţ pe muncă, implicare, pe integritate şi sper că la finalul alegerilor din 2016 să se simtă rezultatul alegerilor românilor în bunăstarea cetăţenilor acestei ţări”.

Candidatul PSD la primăria municipiului Buzău Constantin Toma a declarat: „Am votat pentru o administraţie onestă, pentru o administraţie profesionistă care să ducă Buzău într-un viitor apropiat spre Europa, sunt convins că împreună cu buzoienii putem într-adevăr să face schimbarea mult aşteptată”.

Candidatul PNL la Primăria sectorului 1, Alexandru Nazare, a votat la Colegiul Economic “Virgil Madgearu”: „Am votat pentru creşterea calităţii vieţii, pentru protejarea a tot ceea ce am câştigat în aceşti ani în sectorul 1, care este cea mai dezvoltată comunitate urbană din România. Am votat pentru toate lucrurile bune care s-au întâmplat şi pentru continuarea lor şi, bineînţeles, idei noi şi soluţii serioase atât pentru sectorul 1, cât şi pentru Bucureşti”. 
 Candidatul independent la Primăria sectorului 6 Ştefan Florescu a declarat: „În primul rând am votat pentru a reda sectorul 6 cetăţenilor, locuitorilor săi. În al doilea rând, am votat pentru depolitizarea Primăriei sectorului 6 şi pentru o administraţie transparentă şi curată. Nu în ultimul rând – pentru viitorul acestui sector, pentru toţi copiii din sectorul 6″.

Peste 18 milioane de români cu drept de vot sunt așteptați să se prezinte, duminică, la secțiile de votare.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă