23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Ce va face PSD dacă rezultatul votului de la...

ALEGERI LOCALE 2016. Ce va face PSD dacă rezultatul votului de la Sector 1 se va modifica

Biroul Electoral al Sectorului 1 al Capitalei vor lua în discuţie, marţi seara, solicitarea USB de renumărare a voturilor din 18 secţii, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

"Mai avem puţin şi centralizăm datele din tot sectorul, apoi luăm în discuţie, în această seară, solicitarea făcută de USB", au declarat surse oficiale. Potrivit legislaţiei, solicitarea de renumărare a voturilor poate fi pusă în discuţie doar după centralizarea tuturor proceselor verbale din circumscripţie.

USB a cerut BEC Sector 1 renumărarea votuirilor în 18 secţii "pentru a se stabili în mod obiectiv rezultatele alegerilor" în condiţiile în care a constatat "discrepanţe semnificative" între voturile obţinute de Clotilde Armand şi cele ale USB la consiliul local.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că solicitarea USB de renumărare a voturilor în sectorul 1 este una în drept şi, dacă va fi acceptată, iar rezultatul se va schimba, social-democraţii sunt pregătiţi să-l accepte. 

"Are dreptul să conteste, din câte ştiu. Oamenii trebuie să procedeze la renumărare dacă se aprobă în Biroul Electoral sau cine trebuie să aprobe lucrul acesta. Aşteptăm renumărarea, dacă şi la renumărare va ieşi tot Daniel Tudorache şi mai e cazul se mai numără încă o dată. Totuşi, e bine să nu se lungească foarte mult, pentru că ar trebui să se preia mandatul. Nu ştiu, am înţeles că vorbea de nişte observatori, de nişte delegaţi. Noi nu am înţeles foarte bine dacă a avut reprezentanţi în secţia de vot, dacă a avut observatorii dumnealui în secţia de vot. (…) Să decidă cine trebuie să decidă, dacă la renumărare se schimbă rezultatul, până la urmă, o să-l acceptăm", a declarat Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, potrivit Agerpres. 

El a adăugat că, în general, social-democraţii ştiu să-şi recunoască înfrângerile electorale atunci când este cazul. "Noi, în general, (…) mai ales când pierdem, recunoaştem înfrângerea, dar este dreptul dumnealui", a afirmat Dragnea. 

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut renumărarea buletinelor de vot din 18 secţii din sectorul 1, apreciind că în acestea ''s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă'' între procentajul voturilor nule şi cele pentru candidata USB la Primărie, Clotilde Armand. 

"Am solicitat renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din sectorul 1 întrebuinţate în secţiile de votare 5, 7, 9, 13, 16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 şi 158, aflate în circumscripţia teritorială a sectorului 1 Bucureşti. Motivul este că, în aceste secţii, între procentajul voturilor pentru Clotilde şi cel al voturilor nule s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă (-0,555, nivel de semnificaţie 99%). Cu alte cuvinte, cu cât au fost mai multe voturi nule, cu atât mai puţine pentru candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand. Mulţumim domnului Mircea Kivu pentru ajutor", a scris liderul USB, Nicuşor Dan, pe Facebook. 

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă