14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Emil Boc, un nou mandat ca edil al Clujului....

ALEGERI LOCALE 2016. Emil Boc, un nou mandat ca edil al Clujului. PNL câștigă și CJ

UPDATE LUNI: PNL a obţinut cele mai multe voturi pentru Consiliul Judeţean Cluj, urmat de PSD şi de UDMR, potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), citat de Agerpres

Purtătorul de cuvânt al BEJ Cluj, Mihai Ursache, a declarat, luni, că după validarea voturilor din 334 de secţii de votare din totalul celor 656 existente la nivelul judeţului, la Consiliul Judeţean PNL a obţinut 42,11% din voturi, urmat de PSD, cu 24,22%, şi de UDMR, cu 15,71%. 

De asemenea, după validarea voturilor din 53 de unităţi administrativ teritoriale din cele 81 existente în judeţul Cluj, PNL a obţinut 26 de mandate de primar (49,05%), PSD – 20 de mandate (37,73%), UDMR – cinci mandate (9,43%), ALDE – un mandat (1,88%) şi un primar independent, celelalte formaţiuni obţinând sub 5%. 

——

PNL a obţinut cele mai multe voturi în judeţul Cluj, urmat de PSD şi UDMR, potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEJ. 

De asemenea, Emil Boc a reușit să obțină 68% dintre voturi, potrivit numărătorii paralele a PNL Cluj. 
De asemenea, PNL ar fi câştigat Primăria oraşului Huedin şi Primăria municipiului Câmpia Turzii, în timp ce PSD ar fi câştigat primăriile municipiilor Turda, Dej şi Gherla. PNL ar fi obţinut în judeţul Cluj 37 de posturi de primar raportat la 81 de unităţi administrativ teritoriale. 

Purtătorul de cuvânt al BEJ Cluj, Mihai Ursache, a declarat, într-o conferinţă de presă, că după validarea voturilor din 240 de secţii de votare din totalul celor 656 existente la nivelul judeţului, pentru Consiliul Judeţean PNL a obţinut 41,17% din voturi, urmat de PSD, cu 25,38%, şi de UDMR, cu 15,77%. 

“De asemenea, după validarea voturilor din 41 de localităţi din cele 81 existente la nivelul judeţului Cluj, PNL a obţinut 21 de mandate de primar, PSD 15 mandate, UDMR trei mandate, ALDE un mandat şi un primar independent”, a spus Ursache, menţionând că celelalte formaţiuni politice au obţinut scorul de sub 5%. 

——

Emil Boc, actualul primar al Clujului, a câștigat detaşat un nou mandat, fiind cotat cu 69,1% din voturi, potrivit unui sondaj exit-poll.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că a votat, duminică, la alegerile locale, cu cei care au modernizat Clujul. “Am votat cu cei care au modernizat Clujul. Îmi respect toţi contracandidaţii”, a spus Boc. Întrebat ce aşteptări are de la viitorul primar al Clujului, Emil Boc a răspuns: “Discutăm de luni încolo, să vedem ce se întâmplă”.

 

 

 

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă