10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Timișoara: Nicolae Robu obține un nou mandat în fruntea...

ALEGERI LOCALE 2016. Timișoara: Nicolae Robu obține un nou mandat în fruntea Primăriei. PSD, majoritate în județ

ALEGERI LOCALE 2016. Luni, 15.00: PSD conduce în judeţul Timiş, la nivel de Consiliu Judeţean, cu 40,86%, urmat de PNL cu 30,74%, UNPR cu 9,19%, ALDE – 5,34% şi PMP – 5,30%, potrivit rezultatelor parţiale comunicate la ora 12.00 de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), citat de Agerpres.  

Până la această comunicare au fost centralizate voturile din 159 de secţii din cele 595 din judeţul Timiş, nefiind încă centralizate datele din cele 207 secţii de votare din municipiul Timişoara. 

UPDATE luni, 08.48: Nicolae Robu a reușit să obțină un nou mandat, conform rezultatelor parțiale transmise de Biroul Electoral Central (BEC).

Potrivit datelor furnizate parţiale, Robu a primit 52,6% din voturi, urmat de candidatul PSD, Florică Bîrsăşteanu, cu 22,6%. Locul trei este ocupat de Romiţă Adrian Orza (7,3%), urmat de Marius Dugulescu, din partea PMP, cu 5,2%.

——

Primarul în funcţie al Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, duminică, după închiderea urnelor, că este optimist în aşteptarea primelor rezultate, el având însă emoţii, transmite corespondentul Mediafax.

În Timişoara nu au fost efectuate exit-poll-uri, astfel încât Nicolae Robu împreună cu stafful de campanie a aşteptat în sediul PNL Timiş aproximativ 20 de minute înainte să îşi dea seama că primele estimări vor fi date de numărătoarea paralelă a membrilor PNL din secţii. În prima sa declaraţie dată după închiderea urnelor, Robu a afirmat că este optimist în aşteptarea primelor rezultate, însă are emoţii.

„A fost o zi de alegeri obişnuită, noi suntem trecuţi prin mai multe alegeri cu toţii. A fost o zi în care s-a muncit foarte foarte mult în tot judeţul. Din păcate, am avut parte de o vreme proastă, care, cred eu, că şi-a pus amprenta asupra prezenţei reduse la vot. Dincolo de asta, rămânem în continuare optimişti în aşteptarea rezultatelor. Noi nu am avut exit-poll, nu dispunem de absolut nicio informaţie privind rezultatul alegerilor. Dispunem de estimări. Întotdeauna am emoţii, eu sunt un tip foarte implicat în tot ce fac şi aşa eram şi ca elev, ca student, aveam emoţii de fiecare dată. Am emoţii şi când intru pe terenul de fotbal, am emoţii că aşa e firea mea. Dar eu mi-am făcut datoria”, a spus Robu.

El a adăugat că în lipsa unui exit-poll, va aştepta primele rezultate ale numărătorii paralele desfăşurate de PNL în secţiile de votare. „Aştept să văd ce părere au timişorenii despre acest mandat de patru ani care s-a încheiat. Nu fac comparaţii, că nu are rost. Nu ştiu de ce nu s-a făcut exit-poll, ştiţi bine că exit-poll-urile se fac pe bani. E o muncă depusă de nişte specialişti şi munca trebuie plătită. Probabil că nu a fost nimeni dispus să plătească. Noi, în orice caz, nici nu ne-am gândit să facem. Aşteptăm. Suntem oameni raţionali şi aşteptăm”, a mai spus Robu.

În Timişoara, prezenţa la vot la ora 21.00 a fost de doar 28,34 la sută.

 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă