13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Galați: Incompatibilul, penalul și plagiatorul.

ALEGERI LOCALE 2016. Galați: Incompatibilul, penalul și plagiatorul.

Primarul orașului, Marius Stan (UNPR), ales în 2012, candidează pentru un nou mandat, deși a fost declarat incompatibil de ANI. Actualul primar al orașului a devenit cunoscut după ce a condus mulți ani clubul de fotbal Oțelul Galați, care a câștigat campionatul României în 2011, cu un an înainte de primul său mandat de edil. Deși a fost ales primar din partea PNL, în 2014 a trecut la UNPR, profitând de ordonanța prin care Guvernul Ponta a permis traseismul aleșilor locali, fără ca aceștia să își piardă mandatul. Este suspectat de abuz în serviciu, ca urmare a unei sesizări penale, făcută de Curtea de Conturi către DNA.

ANI: Primarul din Galați, în stare de incompatibilitate

PSD a apelat la Ionuț Pucheanu, șeful de serviciu în cadrul Primăriei Galați, considerat un apropiat al lui Stan, ceea ce a încurajat interpretările privind un blat între Marius Stan și PSD.
Candidatul PNL, Nicușor Ciumacenco, a devenit cunoscut după ce presa locală a descoperit că programul său conținea pasaje întregi preluate din programul candidatului USB la primăria Capitalei, Nicușor Dan. Ela candidat și în 2012, ca independent, ieșind pe locul doi, cu 28,2%, față de 48,7% cât a obținut Marius Stan.

Din partea ALDE candidează senatorul Eugen Durbacă, fost primar al orașului (1992-2000) și președinte al CJ (2000-2004). Durbacă s-a plimbat pe la mai toate formațiunile locale de stânga: PCR, PSM, PDSR, PDAR, ApR, PD sau PC.

CANDIDAȚI PRIMĂRIA GALAȚI

Nicuşor Ciumacenco (PNL)

Ionel Goldură (independent)

Marius Stan (UNPR)

Constantin Telegan (PML)

Ionuţ Florin Pucheanu (PSD)

Iulian Aramă (PSRO)

Eugen Durbacă (ALDE)

Cătălin Cristache (PMP)

Daniela Simona Vreme (independent)

Dorin Butunoiu (independent)

Daniela Chelaru (PND)

Monica Roman (PRU)

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă