7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Lia Olguța Vasilescu (PSD), cercetată penal, un nou mandat...

ALEGERI LOCALE 2016. Lia Olguța Vasilescu (PSD), cercetată penal, un nou mandat în fruntea Primăriei Craiova

ALEGERI LOCALE 2016. UPDATE LUNI, 13.00: Lia Olguța Vasilescu (PSD) a obținut un nou mandat în fruntea Primăriei Craiova, cu 58,478% din voturile valabil exprimate, iar candidatul PNL, Pavel Badea, s-a clasat pe locul al doilea cu 12,649%, potrivit rezultatelor finale ale biroului electoral de circumscripţie. 

În municipiul Craiova, prezenţa la urne a fost de 38,66%, votând 99.554 persoane.

UPDATE 9.50: Social-democrata Lia Olguța Vasilescu a câștigat un nou mandat ca primar al Craiovei, cu 61% din voturile alegătorilor prezenţi duminică la urne, arată o numărătoare paralelă realizată de PSD Dolj. 

La nivelul judeţului Dolj, PSD a obţinut 72 de mandate de primar din cele 111, PNL – 30, iar celelalte mandate au fost obţinute de UNPR, PSRO, ALDE şi PNŢCD. Pentru Consiliului Local Craiova, din cele 27 de mandate, PSD are 19 consilieri locali, PNL – 6 şi ALDE – 2, iar la Consiliul Judeţean Dolj, PSD are 26 de mandate din cele 37, iar PNL are 11. 

 

—————–

Lia Olguța Vasilescu a câștigat un nou mandat la Primăria Craiova, conform sondajelor de opinie. 

“Am dat un vot foarte optimist, pentru continuitate. Dacă cetăţenii Craiovei sunt mulţumiţi, vor opta şi ei pentru continuitate. Oricum este foarte important să se prezinte azi la vot într-un număr cât mai mare, pentru că este şi un semnal pe care îl dau în primul rând faţă de noi, cei care am gestionat activitatea în acest oraş şi în acest judeţ. Eu sunt foarte optimistă şi rămâne diseară să vedem care este semnalul pe care ni-l dau cetăţenii”, a spus Vasilescu, la ieșirea de la urne. 

Citește și: ALEGERI LOCALE 2016. Craiova: Lia Olguța Vasilescu nu renunță

Vasilescu este cercetată penal pentru pentru luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spălare de bani. Potrivit procurorilor, primarul Craiovei ar fi determinat, ilegal, oameni de afaceri săi dea donații pentru campanie de 135.907 euro și ar fi primit mită de 544.209 lei. Recent, DNA a extins acuzațiile cu noi infracțiuni de spălare a banilor.  
 

 

 

 

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă