15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAlegeri locale 2016. Persoanele care și-au schimbat repetitiv domiciliu, verificate de poliție....

Alegeri locale 2016. Persoanele care și-au schimbat repetitiv domiciliu, verificate de poliție. Ce au descoperit oamenii legii

De la începutul campaniei electorale și până în prezent, 98% dintre persoanele care și-au schimbat reședința, în mod repetitiv, au fost verificate de polițiști, transmite MAI.

Este vorba despre persoane și-au stabilit reședința la aceeași adresă sau în cazul persoanelor care în mod repetitiv își stabilesc reședința în perioada pre-electorală.

”Astfel, de la începutul campaniei electorale și până în prezent, polițiștii au verificat 98% din sesizările transmise de către colegii din cadrul  Directiei pentru Evidența Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.

În urma acestor verificări, au fost întocmite 18 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals intelectual, fals în declarații și coruperea alegătorului și au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 97/2005”, transmite Ministerul de Interne.

”De asemenea, polițiștii au desfășurat o serie de activități preventive, în cadrul Campaniei “Tu votezi! MAI te informează!”, prin intermediul cărora cetățenii au primit recomandări în legătură cu procesul electoral: să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mită electorală și să respecte confidențialitatea votului, precum și informații cu privire la principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile și infracțiunile prevăzute de Codul Penal.

Acțiunile Poliției Române, pe cele trei paliere, vor continua și în perioada următoare, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne”, mai arată MAI.

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă