18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Primele declaraţii la PSD. Încrederea bucureştenilor nu este un...

ALEGERI LOCALE 2016. Primele declaraţii la PSD. Încrederea bucureştenilor nu este un CEC în alb pentru PSD

Este pentru prima oară când un partid politic de după revoluţie câştigă tot la Primăria Capitalei, atât sectoarele cât şi primăra generală. Această încredere acordată de bucureşteni nu este un CEC in alb, a spus Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Este important pentru toată echipa, condusă de Gabriela Firea pentru Bucureşti, să înţeleagă că bucureştenii aşteaptă rezultate imediate şi aşteaptă ca programele prezentate în campanie să fie puse în aplicare.

În ceea ce priveşte votul politic din Bucureşti, avem ca partid, PSD-UNPR, 24 de mandate, ALDE are 4 mandate, deci avem posibilitatea să facem împreună majoritatea în Consiliul General al Capitalei.

În sectoarele 2,3,5 şi 6, PSD poate face majoritate doar cu ALDE şi UNPR, iar la sectoarele 1 şi 4 aşteptăm numărătoarea finală, pentru că avem speranţe să formăm majoritatea tot doar cu ALDE.

În restul ţării, pentru Consiliile judeţene, PSD-ul are majoritate singur în 14 judeţe. În alte 11 judeţe putem face majoritate doar cu ALDE. Încă în 2 judeţe majoritatea poate fi făcută PSD+ALDE+UNPR, deci în total 27 de judeţe.

În schimb mai sunt 3 sau 4 judeţe unde vom începe negocierile de mâine, unde sunt şanse ca PSD să formeze majoritatea împreună cu alte partide, cu excepţia PNL şi PMP.

În ceea ce priveşte reşedinţele de judeţ, PSD-ul a câştigat 19, dintre care 6 au pentru prima oară primari PSD. Alte 3 reşedinţe de judeţ au fost pierdute de PSD.

Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă