20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Traian Băsescu, mulţumit de rezultatele PMP

ALEGERI LOCALE 2016. Traian Băsescu, mulţumit de rezultatele PMP

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că este mulţumit că PMP intră în Consiliul General în Bucureşti, ceea ce reprezintă "un postament bun în vederea alegerilor parlamentare". "Alegerile locale sunt cel mai greu test pentru partidele noi", a mai spus fostul preşedinte, citat de HotNews. El a ironizat scorul mic obţinut de Cătălin Predoiu, spunând că dintre cele două partide mari "unul nu mai e mare, s-a făcut mic, a intrat la apă".

"Suntem mulţumiţi că intrăm în Consiliul General, este un postament bun în vederea alegerilor parlamentare. Alegerile locale sunt cel mai greu test pentru partidele noi. Trebuie să îmbunătăţim structurile teritoariale în aşa fel încât să fim un adversar pentru partidele mari. De fapt unul nu mai e mare, s-a facut mic, a intrat la apă. Marele PNL reuşeşte performanţa, la Bucureşti, să scoata vreo 12%", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat duminică seara, la RTV, că PNL a decontat propriile greşeli la aceste alegeri locale şi în primul rând "lipsa" de lideri, pe Alina Gorghiu şi Vasile Blaga i-a catalogat drept lideri "mediocri, de cancelarie, dar nu lideri exponenţiali", iar despre Cătălin Predoiu a spus că este un "pseudolider". 

"Doamna Gorghiu şi Vasile Blaga sunt lideri mediocri, de cancelarie, dar nu lideri exponenţiali. PNL a trecut la un discurs sterp. Ei au devenit marii apărători ai Justiţiei. Demagogia asta nu funcţionează. Ei trebuie să înţeleagă că în momentul ăsta sunt ca o pată pe perete care nu-ţi spune nimic, iar Predoiu este un pseudolider ca şi Gorghiu şi Vasile Blaga. PNL a pierdut din lipsă de lideri, din greşeli, din prostie, dar mai ales din aroganţă. PNL nu este credibil şi niciun partid nu se va da pe mâna lui", a afirmat Băsescu, potrivit Agerpres. 

El pune eşecul major al PNL de la Bucureşti pe seama "prostiilor" pe care liberalii le-au făcut în negocierile cu Nicuşor Dan, candidatul USB. "Dacă au vrut să câştige dreapta, trebuiau să ştie că nu au niciun candidat viabil pentru Bucureşti. În continuare, trag o concluzie: la Bucureşti, dacă nu ai un lider politic major, nu ai şanse să câştigi. Uitaţi-vă la Gabriela Firea, la ţinuta Gabrielei Firea, dar a fost ca lider mai bună decât Predoiu", a adăugat Băsescu. 

În ceea ce priveşte o alianţă cu PNL, Traian Băsescu a spus că nu este interesat de "luzări", menţionând că formaţiunea pe care o conduce este avantajată dacă rămâne în Opoziţie. "Acest partid devine o anexă aşa-numită de dreapta. Obiectivul meu este ca PMP să ajungă la 35% în 2020, să facă 15% în toamnă. Unui partid cum este PMP-ul îi stă foarte bine în Opoziţie. Ţinta mea nu sunt membrii PNL, foşti PDL-işi, ci electoratul de dreapta. Avem de muncit la crearea structurilor partidului, în plus, eu cred că rezultatul pe ţară va fi mai bun decât la Bucureşti", a precizat Băsescu. 

Cele mai citite

Ciolacu: S-a decis creșterea salariului minim brut la 3700 de lei de la 1 iulie

Premierul Marcel Ciolacu anunță faptul că, în urma discuțiilor cu cei din Consiliul Național Tripartit, s-a decis creșterea salariului minim la 3700 de lei....

Săraci deși muncesc. Lucrătorii din România continuă să aibă cel mai mare risc de sărăcie din UE

România are cea mai mare rată a sărăciei în muncă din rândul statelor Uniunii Europene. Deși muncesc, românii prezintă un risc mai mare de...

Erika Isac, artista care a semnalat pericolul asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online

Erika Isac, artistă extrem de cunoscută după ce a semnalat riscurile asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online, dedicat siguranței femeilor. Serviciul #GETHOMESAFE...
Ultima oră
Pe aceeași temă