15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Unde se va organiza un al doilea tur de...

ALEGERI LOCALE 2016. Unde se va organiza un al doilea tur de scrutin?

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Iulian Ivan, a anunţat vineri că în localitatea Şag, din judeţul Timiş, şi în localitatea Vâlcelele, din judeţul Buzău, se va desfăşura al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, în data de 19 iunie. 

"În urma centralizării rezultatelor votării urmează să se desfăşoare al doilea tur de scrutin în data de 19 iunie în localitatea Şag, din judeţul Timiş, şi în localitatea Vâlcelele, din judeţul Buzău. Prin urmare, birourile electorale de circumscripţie de la nivelul celor două localităţi, precum şi birourile electorale judeţene, respectiv Biroul electoral judeţean Timiş şi Biroul electoral judeţean Buzău, de asemenea şi Biroul Electoral Central îşi vor desfăşura în continuare activitatea, celelalte birouri de circumscripţie urmând să-şi înceteze activitatea începând cu data de 11 iunie", a spus Ivan. 

Anunţul lui Iulian Ivan vine după ce, pe 6 iunie, reprezentanţi ai birourilor electorale judeţene au confirmat, pentru Agerpres, că al doilea tur se va organiza în localitatea Vâlcelele, din judeţul Buzău, şi în comuna Şag, din judeţul Timiş. 

În localitatea Vâlcelele candidatul UNPR, Liviu Bărăgan, a obţinut acelaşi număr de voturi cu cel al PSD, Dumitru Spiţă – 394. Şi în comuna Şag din judeţul Timiş s-a înregistrat balotaj, atât candidatul PSD la primărie, Flavius Roşu, cât şi cel al PNL, Daniel Precup, obţinând câte 387 de voturi. 

Potrivit legii alegerilor locale, în caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul, la care vor participa doar candidaţii aflaţi în această situaţie. 

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă