19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Viceprimărița lui Iohannis a câștigat alegerile la SIBIU

ALEGERI LOCALE 2016. Viceprimărița lui Iohannis a câștigat alegerile la SIBIU

Fostul viceprimar al lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu, economista Astrid Cora Fodor, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a anunţat luni că a fost aleasă primar al municipiului, cu un scor de peste 57 la sută, informează Agerpres.

“În jur de 57 % din voturi am obţinut eu pentru funcţia de primar”, a declarat Fodor, luni. 

Aceasta recunoaşte că a ajutat-o în această competiţie electorală faptul că a fost viceprimarul lui Klaus Iohannis, care a condus Sibiul timp de patru mandate. 

“Eu cred că este un cumul de factori. Faptul că am colaborat cu Klaus Iohannis, faptul că am o experienţă în administraţie, pregătirea mea profesională, programul cu care m-am prezentat. Poate şi firea mea care este deschisă comunicării cu cetăţenii, sunt mulţi factori care au contribuit la alegerea mea”, a explicat Astrid Cora Fodor, luni, într-o conferinţă de presă. 

Fodor declarase chiar, la momentul lansării candidaturii ei, că se sfătuieşte cu Klaus Iohannis în chestiunile administrative ale oraşului şi după ce acesta a ajuns preşedinte al României. 

Fostul primar interimar al Sibiului, Astrid Cora Fodor, va avea în viitor, ca edil-şef al oraşului, şi susţinerea a 12 consilieri FDGR şi a altor 5 de la PNL, în Consiliul local. 

“În ceea ce priveşte mandatele de consilieri, Forumului German îi revin 12 mandate. Deci în această situaţie, eu trag următoarea concluzie: sunt mulţumită de rezultatele pe care le-am obţinut. În primul rând demonstrează că, chiar dacă am fi avut două tururi de scrutin, în Sibiu nu ar fi fost nevoie de două tururi de scrutin, că ieşeam din primul tur. Deci se confirmă faptul că nu erau necesare în cazul de faţă. În al doilea rând, am păstrat o majoritate în Consiliul Local, ceea ce este bine. În ceea ce priveşte această majoritate, chiar dacă ne-ar da posibilitatea să punem doi viceprimari din partea FDGR-ului, noi nu o vom face, aşa cum nu am făcut-o niciodată. Va fi un viceprimar din partea FDGR şi unul din partea PNL, deja am avut discuţii. Aşteptăm propunerea de la PNL”, a spus Fodor. 

Aceasta a anunţat că va conduce, în următorii patru ani, Primăria Sibiu, cu aceeaşi viceprimăriţă FDGR, Corina Bokor şi cu un viceprimar ce urmează să fie desemnat de PNL. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă