10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Victorie pe linie pentru UDMR în judeţul Covasna

ALEGERI LOCALE 2016. Victorie pe linie pentru UDMR în judeţul Covasna

UDMR a câştigat detaşat alegerile în judeţul Covasna, obţinând cel mai bun scor electoral din 2008 şi până în prezent, au declarat luni, liderii formaţiunii. Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în urma voturilor primite la alegerile locale de duminică, formaţiunea pe care o conduce a reuşit să îşi mărească atât numărul de primari, cât şi de consilieri locali şi judeţeni, transmite Agerpres. 

Astfel, la nivelul Consiliului Judeţean Covasna, UDMR a obţinut 20 de mandate din totalul de 31, cu unul mai mult decât în legislatura trecută, deţinând majoritatea cu 57,7%, iar la nivelul consiliilor locale a obţinut 358 de locuri, faţă de 302 în urmă cu patru ani şi 265 la alegerile din 2008. Practic, viitorul Consiliu Judeţean Covasna va fi format din 20 de reprezentanţi UDMR, câte trei de la PNL, PSD şi Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania şi doi de la Partidul Civic Maghiar. 

Tamas Sandor a mai arătat că UDMR a câştigat primăriile în 37 de localităţi din totalul de 45, unde a mers cu candidaţi proprii sau în alianţă cu Partidul Civic Maghiar, printre acestea numărându-se oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi Covasna. Liderul UDMR a remarcat faptul că s-au înregistrat diferenţe mari între localităţi în ce priveşte participarea la vot, chiar şi de 40 de procente, în funcţie de miza pe care a avut-o competiţia electorală. 

De asemenea, a observat că localităţile cu populaţie majoritar românească s-au mobilizat mai bine decât cele preponderent maghiare, având o prezenţă la urne de peste 50%. "Felicitări românilor. Prin mobilizarea electoratului, partidele româneşti au obţinut un consilier judeţean în plus faţă de 2012", a mai spus Tamas Sandor.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă