5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAproape 200 de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Obregia din Capitală au...

Aproape 200 de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Obregia din Capitală au cerut să voteze

Aproape 200 de persoane internate la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia" din Bucureşti au cerut să voteze la urna mobilă, duminică, toţi aceştia având afecţiuni care nu le diminuează discernământul, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Rodica Năstase, a precizat că 198 de pacienţi internaţi şi-au exprimat în scris dorinţa de a vota la scrutinul prezidenţial de duminică şi au acte de identitate valabile.

Sute de pacienţi internaţi în alte spitale din Capitală vor vota şi ei, duminică, la urnele mobile ce vor fi aduse în unităţile sanitare, în urma solicitărilor formulate de aceştia.

Cererile pacienţilor au fost predate sâmbătă, în intervalul 18.00 – 20.00, secţiilor de votare de pe raza fiecărei unităţi sanitare. În funcţie de solicitări, reprezentanţii secţiilor ştiu câte buletine de vot să aducă în spitale, împreună cu urna mobilă şi timbrele autocolante care se aplică pe actul de identitate.

Pe de altă parte, medicii aflaţi de gardă în ziua scrutinului nu pot vota, alături de pacienţi, la urnele mobile.

Potrivit legii, pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua alegerilor, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare şi se poate deplasa numai în raza teritorială arondată la respectiva secţie de votare.

Debilii şi alienaţii mintal nu au drept de vot, prevede Constituţia.

Scrutinul de duminică pentru alegerea noului şef al statului a început la ora 7.00 şi se va încheia la 21.00.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă