4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBrașov. Jandarmii au dat amenzi unor participanți la mitingul de solidaritate cu...

Brașov. Jandarmii au dat amenzi unor participanți la mitingul de solidaritate cu românii care nu au putut vota în diaspora

Jandarmii au dat duminică trei amenzi, la Brașov, în timpul mitingului de susținere a românilor din diaspora care nu au putut să voteze în primul tur de scrutin. Printre cei sancționați se află și Erwin Albu, liderul grupului de protestatari.

Este vorba despre  doi bărbaţi şi o femeie – care au participat, duminică, la Brașov, la mitingul împotriva lui Victor Ponta și de solidaritate cu românii din diaspora au fost amendate de jandarmi pentru comportament violent, urmând ca şi simpatizanţii PSD să fie sancţionaţi pentru protest neautorizat, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea, a declarat luni că trei dintre persoanele din grupul de manifestanţi împotriva lui Victor Ponta au fost sancţionate cu avertisment şi cu amenzi între 500 şi 3.000 de lei, urmând ca şi simpatizanţii PSD să fie sancţionaţi pentru protest neautorizat.

Cele trei persoane, între care și liderul grupului de protestatari, Erwin Albu, au fost duse, duminică, la Secţia 1 Poliţie Braşov, pe motiv că au încercat să provoace şi să instige la violenţă şi aveau pregătite ouă şi baterii cu care intenţionau să arunce în celălalt grup de manifestanţi, fiind împiedicate de jandarmi.

Erwin a fost sancţionat contravenţional la Legea 60/1991 cu o amendă în valoare de 500 de lei. Un al doilea bărbat a fost sancţionat
cu amendă de 3.000 de lei, precum şi cu două avertismente scrise, iar o femeie a primit avertisment scris.

De asemenea, grupul condus de Erwin Albu, care avea autorizaţie pentru protest doar în faţa Prefecturii Braşov, va fi sancţionat pentru organizarea marşului în centrul oraşului.

”Autorizaţia a fost obţinută pentru a manifesta în faţa Prefecturii, fără a fi aprobată deplasarea către Piaţa Sfatului. Pe timpul desfăşurării manifestării, la aproximativ 250-300 de metri în faţa Primăriei Braşov s-a adunat un grup de simpatizanţi ai candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, care prin maniera de protest electoral nu deranja sub nici o formă traficul pietonal sau rutier. Liderul grupului care manifesta în faţa Prefecturii a mers în faţa Primăriei Braşov, unde a încercat să îi provoace şi instige la violenţă pe cei care manifestau într-o manieră paşnică“, afirmă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov.

Potrivit acestuia, liderul grupului de protestatari a fost oprit de jandarmi şi obligat să se întoracă la Prefectura Braşov, la ceilalți manifestanți, însă acesta şi grupul său s-au deplasat către Piaţa Sfatului, unde au continuat protestul în faţa sediului PSD Braşov, fără a avea autorizaţie în acest sens.

”La întoarcere, în dreptul clădirii Modarom, s-a încercat ruperea cordonului jandarmilor pentru a bloca artera rutieră, două persoane care se manifestaseră violent fiind duse la Secţia 1 Poliţie pentru legitimare şi sancţionare”, a precizat reprezentantul Jandarmeriei.

El a mai spus că simpatizanții PSD, care au susţinut că a fost vorba despre un protest spontan, nu aveau voie să organizeze un protest în imediata vecinătate a unei alte manifestaţii pentru care exista deja autorizaţie.

”Precizăm că Jandarmeria Braşov va aplica cu echidistanţă legea, urmând să sancţioneze ambele grupuri de protestatari conform prevederilor legale“ a adăugat reprezentantul IJJ Braşov.

Pe de altă parte, protestatarul Erwin Albu susține, într-o postare pe o pagină de socializare, că Jandarmeria a încălcat legea ”prin acceptarea acelei contramanifestații PSD (și da, și membrii PSD au dreptul, la fel ca noi, la a se manifesta), la fel ca și participanții la contramanifestație, indiferent dacă se minte că a fost spontană sau dacă a fost organizată”.

”Când am cerut jandarmeriei îndepărtarea contramanifestanților conform legii pe care aceștia clamează că o tot reprezintă, am fost luat pe sus și bruscat, fără ca legea să se aplice pentru manifestanții PSD. Voi depune plângeri penale împotriva organizatorilor contramanifestației, împotriva șefilor Jandarmeriei Brașov, și voi reclama la CNA și voi cere drept la replică televiziunilor care au dezinformat voit și au făcut ore în șir referire la persoana mea fără ca eu să am posibilitatea, conform legii și deontologiei jurnalistice, de a-mi prezenta poziția”, se arată în postarea lui Erwin Albu de pe Facebook.

Peste 200 de persoane au participat, duminică, la Brașov, la un miting împotriva lui Victor Ponta și de solidaritate cu românii din diaspora, iar simultan alți aproximativ 300 de simpatizanți ai PSD au ieșit în stradă, între cele două tabere și jandarmi având loc îmbrânceli, două persoane fiind duse la Poliție.

Asta în condițiile în care, la jumătatea lunii august, când suporterii Antena 3 și ai lui Dan Voiculescu au agresat jurnaliști la mitingul neautorizar din jurul Palatului Cotroceni, jandarmii nu au mai intervenit atât de repede. 

Citește și: Suporterii Antenei 3 și ai infractorului Voiculescu au AGRESAT jurnaliști la mitingul neautorizat de la Cotroceni. Forțele de ordine NU au intervenit

Atunci, jurnalista Mădălina Dicu de la postul B1TV a fost lovită cu piciorul de către un bărbat. 

Și în cazul scandalului de la sfârșitul anului trecut de la Pungești, jandarmeria a acționat în forță și a reținut mai multe persoane care au dărâmat gardul ce împrejmuia perimetrul de exploatare al Chevron.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă