20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Premieră: Președintele Iohannis a votat abia la 18.30. Ce...

ALEGERI LOCALE 2016. Premieră: Președintele Iohannis a votat abia la 18.30. Ce s-a întâmplat

Președintele Klaus Iohannis și-a exercitat dreptul de vot de abia la ora 18.30, la liceul Jean Monnet din Capitală. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a votat la alegerile locale pentru un Bucureşti modern şi european, fiind pentru prima oară când şeful statului merge la urne în Capitală. 

"Pentru mine a fost o premieră astăzi. A fost prima dată când am votat în Bucureşti. Astăzi am votat – fiindcă Bucureştiul acum este şi oraşul meu – pentru un Bucureşti modern şi european", a spus Iohannis după ce a votat la secţia de la Liceul "Jean Monnet". Întrebat de jurnalişti de ce a ajuns târziu la urne, şeful statului nu a răspuns.

Anterior, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, a declarat că şeful statului ar fi avut nişte "probleme tehnice" în privinţa arondării la o secţie de votare şi că îşi va exercita acest drept până la închiderea urnelor. 

Este prima dată în 26 ani când un președinte votează mai târziu de ora 17.00. Soția președintelui, Carmen Iohannis, a votat în Sibiu în jurul orei 12.00, prilej cu care i-a îndemnat pe români să iasă la vot. 

"Niciun om în România nu are dreptul să-şi exercite dreptul la vot decât dacă are îndeplinite condiţiile. Am înţeles că domnia sa a avut probleme tehnice de a fi prins într-o secţie de votare. Nu a putut vota pentru că nu era prins într-o secţie anume, unde trebuia repartizat şi acolo pe o listă suplimentară. Nu ştiu, nu am înţeles, cred că până la ora 21,00 şi preşedintele României va vota", a declarat, duminică, Preda, într-o conferinţă de presă. 

Pe 28 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că şi-a făcut viză de reşedinţă pentru Bucureşti şi că va vota în Capitală la alegerile locale. "Este bine să se ştie că mi-am făcut viza de reşedinţă pe Bucureşti, adică voi vota la alegerile locale aici pentru primar general şi de sector şi pentru CGMB şi de sector", preciza Iohannis, adăugând că astfel va fi mai interesat de modul în care se face campanie electorală în Capitală. 

Cele mai citite

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...

Soțul candidatei PSD la Primăria Izvoarele-Giurgiu, striptease și show pornografic în stradă

Lupta electorală pentru fotoliul de primar a atins cote greu de imaginat într-o comună din județul Giurgiu, unde soțul candidatei PSD a făcut,...

Mihăiță Dohotar, deputat PNL, propunere legislativă pentru întoarcerea în ţară şi integrarea românilor plecaţi în străinătate

Facilităţi fiscale pentru antreprenorii români din străinătate, clase pregătitoare pentru copiii născuţi în afara graniţelor, burse de studiu pentru elevii din diaspora se numără...
Ultima oră
Pe aceeași temă