10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Deputatul Mircia Muntean a câștigat funcția de primar în...

ALEGERI LOCALE 2016. Deputatul Mircia Muntean a câștigat funcția de primar în municipiul Deva

Deputatul Mircia Muntean (PSRO) a câştigat funcţia de primar al municipiului Deva la alegerile locale, informează Agerpres.

Muntean a reușit să obţină 36,2% din voturile electoratului, potrivit datelor finale transmise luni de către Biroul Electoral de Circumscripţie Deva. 

Mircia Muntean a reuşit să obţină 9.027 voturi dintr-un total de 24.915 voturi valabil exprimate. 

Pe locul al doilea s-a clasat actualul primar Petru Mărginean (PNL), cu 25,6% din numărul voturilor valabil exprimate, el fiind urmat de candidatul PSD Emil Stoica Mariş, cu 21,35% din totalul voturilor electoratului din Deva. 

În urma procesului de repartizare a mandatelor de consilieri locali, PSD va avea 6 consilieri locali, PSRO va fi reprezentat de 6 consilieri locali, PNL de 5 consilieri, ALDE, 2 consilieri, şi UDMR, 2 consilieri locali. 

Deputatul Mircia Muntean revine astfel la Primăria Deva pentru al cincilea mandat de primar, el conducând oraşul şi în perioada 1996-2012.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă