21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCine este noul primar al Capitalei - rezultatele sondajelor de opinie

Cine este noul primar al Capitalei – rezultatele sondajelor de opinie

REZULTATE EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Gabriela Firea a reușit să obțină cele mai multe din voturile bucureștenilor. Consultați tabelul pentru a vedea rezultatele sondajelor de opinie: 

Citește și:  Cine sunt noii primari de sector ai Capitalei

Candidat

Digi-IRES

TVR-CURS-Avangarde

România TV – CURS Avangarde

Realitatea TV

Antena 3 (Sociopol)

 

Gabriela Firea (PSD+UNPR)

 

42,48

42,4

41

41

 

Cătălin Predoiu (PNL)

 

 

12,03

12

14

14

 

Nicușor Dan (USB)

 

29,82

29,8

29

29

 

Robert Turcescu (PMP)

 

6,86

6,8

7

6

 

Daniel Barbu (ALDE)

 

4,19

4,1

6

4

 

 

La ora 21.00, după închiderea urnelor, principalele instituții de sondare a opiniei publice vor anunța cine sunt candidații care au obținut cele mai multe voturi. 

Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat mai multe institute de sondare a opiniei publice la ieșirea de la urne la scrutinul din 5 iunie. 

Printre acestea se numără Asociaţia pentru protecţia consumatorului european pentru efectuarea de sondaje în Bucureşti, iar Fundaţia “Biroul de Cercetări Sociale” (BCS) pentru exit-poll-uri la nivelul Capitalei, dar şi în Mangalia. 

Citește și: ALEGERI LOCALE 2016. Ziua votului: statistici, declarații, incidente

De asemenea, au mai fost acreditate Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) pentru exit-poll-uri în sectorul 4 al Capitalei, la secţiile de votare 738 – 742 organizate la Şcoala nr. 98 “Avram Iancu”, şi Institutul de Politici Publice, Administraţie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu pentru efectuarea de sondaje în judeţul Gorj. 

Centrul de sociologie urbană şi regională – CURS şi Grupul de studii socio-comportamental – Avangarde au primit acreditare pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne. Cele două instituţii vor efectua sondaje la nivelul municipiului Bucureşti. 

BEC a acreditat şi IRES, Asociaţia “Centrul de studii sociale”, Asociaţia Institutul pentru Guvernanţă Europeană (IGE) pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile locale din 5 iunie. IRES va efectua sondaje la nivelul municipiului Cluj-Napoca şi al Capitalei, Asociaţia “Centrul de studii sociale” la nivelul judeţului Hunedoara, IGE va efectua sondaje la nivelul Capitalei. 

Law Consulting a fost acreditat pentru realizarea de sondaje la nivelul Municipiului Botoşani, dar şi Research, political, economic and social consulting campaign concept consulting pentru realizarea de exit-polluri la nivelul oraşului Mangalia. 

 

 

 

 

Cele mai citite

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

Recent eliberat din închisoare, prins în flagrant în timp ce transporta 7 grame de heroină

La data de 26.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au decis reținerea unui individ,...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă