11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune Nicușor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei, despre implicarea șefului...

Ce spune Nicușor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei, despre implicarea șefului său de campanie în scandalul Panama Papers

”Nu am știut că șeful meu de campanie apare în Panama Papers”, a declarat Nicușor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei, referindu-se la implicarea șefului său de campanie, Matei Păun, în acest scandal, într-un interviu acordat Rise Project.

 

Nicușor Dan spune că informația este o noutate pentru el și că l-a ales pe Păun deoarece acesta îi este prieten. 

dan mai vorbește în interviu și despre averea sa dar și despre împrumuturile pe care le-a făcut la diverți prieteni și cunoscuți pentru a-și susține campaniile electorale. 

”R.P: Din declarația de avere, reiese că aveți o datorie de 27.000 de euro scadentă peste doi ani, pe lângă o altă datorie de circa 90.000 de euro, scadentă în 2032. În condițiile în care veniturile dumneavoastră anuale sunt de circa 10.000 de euro. Nici dacă ați sta nemâncat, nu ați avea cum să plătiți 27.000 de euro până în 2018.

N.D: Creditul de 27.000 de euro este făcut la o foarte bună prietenă. L-am făcut în campania din 2012. Cred că dacă nu o să pot să i-l plătesc până în 2018, o să mă mai păsuiască. Din creditul de 90.000 de euro, mai am de plată, dacă nu mă înșel, vreo 76.000 de euro. Plătesc o rată de 540 de euro/lună la el.

 V-ați pus amanet economiile personale în campania din 2012?

 Nu poți să controlezi tot ce se întâmplă într-o campanie. Se strâng niște cheltuieli pe care, în cele din urmă, candidatul trebuie să le plătească. Am însă un teren la Predeal care valorează cam 200.000 de euro. A valorat și 500.000 de euro în perioada de boom, dar m-am lăcomit și nu am vrut să-l vând, am zis să mai aștept. Dacă vând acest teren, scap de datorii și îmi mai rămân și bani”.

Iată discuția despre Matei Păun

R:P: Matei Păun, șeful dumneavoastră de campanie, apare în #Panama_Papers. Cum l-ați cooptat?

N.D. Informația asta e o noutate pentru mine.

(Pe ecranul unui laptop, Nicușor Dan studiază documentul prin care Păun a fost numit director al firmei din Seychelles. Apoi, întreabă): Ce spune hârtia asta?

Spune că, în 2001, împreună cu alți trei asociați, cu care avea afaceri și în România, conducea o societate offshore în Seychelles. Cum l-ați cooptat?

Este un prieten. L-am cunoscut prin alți prieteni, în 2012. Ne-a ajutat în campanie. Ne-am mai întâlnit de atunci și acum s-a oferit să facă această muncă.

Ce presupune această muncă?

Coordonează logistic întreaga campanie.

Au mai venit oameni în această campanie pe filiera lui?

Oameni pe care el îi cunoștea, da.

Și sunt și pe listele USB?

Nu, sunt doar două persoane în echipa de comunicare.

Păun e și membru de partid?

S-ar putea să fie, la sectorul 1” .

 

Cele mai citite

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă