12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI LOCALE 2016. Rezultatele au confirmat că decizia unificării dreptei a fost...

ALEGERI LOCALE 2016. Rezultatele au confirmat că decizia unificării dreptei a fost foarte bună, a spus Vasile Blaga

PNL a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor de după 1990, a anunţat Vasile Blaga. Alegerile au avut loc în Bucureşti, unde rezultatele au fost dedeparte cele pe care le-am dorit, dar în acelaşi timp au avut loc în toată ţara, a spus Blaga ca răspuns la afirmaţiile apărute în presă conform cărora PNL ar fi fost salvat de organizaţiile teritoriale. Liderul liberal a mulţumit celor care au avut încredere în candidaţii PNL, dar şi zecilor de mii de candidaţi care au lucrat cu abnegaţie pentru culorile PNL.

Rezultatele acestor alegeri arată cât de corectă a fost decizia fuziunii. Dacă după competiţia de la europarlamentare, cele două partide care compun PNL aveau 27%, iar la prezidenţiale au obţinut în primul tur au obţinut 29%, iată că după numărarea majorităţii secţiilor de votare, 31% pe vot politic la Consiliile Judeţene şi de asemenea, peste 1.000 de primari, mai exact 1.040.

"Am reuşit, evident, să reconstruim dreapta şi nu a fost un lucru uşor. Ne vom concentra în continuare pe această temă. Am infirmat toate pronosticurile celor care nu au avut încredere în această reconstrucţie şi chiar s-au străduit s-o împiedice.

În ceea ce priveşte alegerile pentru Bucureşti, aş vrea să le mulţumesc d-lui Predoiu şi tuturor celorlalţi candidaţi pentru că au avut programe serioase, soluţii serioase pentru Bucureşti şi au depus toate eforturile pentru a le prezenta. Evident că nu este democraţie fără partide politice, fără politică şi fără politiceni şi eu cred că bucureştenii nu resping politica, ci politicianismul. Faptul că 70% dintre ei nu s-au prezentat la vot, arată că toate partidele politice au o problemă, iar noi vom avea o analiză extrem de serioasă pe toate organizaţiile din toată ţara.

Copreşedintele PNL a felicitat candidaţii liberali care au reuşit să câştige mandate, ca şi pe cetăţenii care au participat la vot. 

"Vreau să demontez din start acele scenarii conform cărora Cătălin Predoiu a fost lăsat singur de liderii PNL. A fost o opţiune care i-a aparţinut lui Cătălin Predoiu pentru că aseară la ora 21,00, singurele informaţii pe care le aveam erau exitpolul pe Bucureşti."

 

 

Cele mai citite

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă