13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialEchipa România liberă merge la vot

Echipa România liberă merge la vot

Echipa România liberă merge la vot. Pentru schimbare. Pentru a contribui la schimbare. Vă îndemnăm pe voi toți cititorii noștri să mergeți azi la vot. 

Răzvan Chiruță

Am ajuns azi cu maşina la secţia de votare, că am venit de mai departe un pic. Dar a fost o idee bună, pentru că pe drum, în Bucureşti, am dat peste sau a trebuit să ocolesc vreo zece gropi şi denivelări, fapt care mi-a amintit numai bine de ce trebuie să votez. Sau, altfel spus, de ce nu trebuie să votez cu PSD, PNL ori ALDE.

Dan Gheorghe

De ce să nu votez? Chiar dacă eu consider votul mai degrabă o formalitate, fără să aibă prea mare greutate, în condiţiile unei Românii care nu a trecut printr-o reformă administrativă profundă, totuşi nu renunţ nici măcar la acest formalism. Acela de a vota. Aşa că am votat azi. Ca şi la alegerile precedente. Am votat de fiecare dată când cetăţenii au fost chemaţi la urne. Unii spun că nu merg la vot pentru că nu au pe cine să pună ştampila. Eu cred că situaţia trebuie privită din cu totul alt unghi de vedere. Merg la vot tocmai pentru a le da cât mai puţine şanse candidaţilor care nu merită ştampila electoratului.

Manuela Golea

Am votat! Dar cu ce spaimă, de teamă că nu mă trezesc la prima oră! M-am trezit brusc, cu un cutremurat, văzând că este de fapt a doua oră, 7,00. Am grăbit familia să ajungem printre primii la secție. Drum pustiu, gropi multe și astfalt rupt…, dar polițiști amabili la școala unde sunt arondată. Mi-a plăcut să fiu răsfățată de ei, știind că acei oameni îmi vor proteja votul prin noul sistemul informatic. Ciudat, nu?! Până și la vot mi-e frică să nu fiu furată, adică să-mi fie sustras, anulat, desființat ultimul gest democratic pe care simt că mi-l oferă țara asta. Altceva n-am. Altă metodă de a-mi schimba administratorii orașului n-am. Am vrut să-i cert când au greșit, le-am cerut atenția și i-am implorat să corecteze nedreptățile sau încălcarea legii. Au fost surzi… Am votat astăzi pentru că vreau să fiu auzită, pentru că vreau o cetate condusă de oameni noi, care au răbdare să repare și, mai apoi, să construiască ce n-au vrut să facă înaintașii lor. Încă am speranță, deci și răbdare. Nu mi-o irosiți!

Gabriela Lupu

După ce am venit de la Cluj, de la TIFF, 12 ore cu un tren care trebuia să facă doar 10, primul drum l-am făcut la secţia de votare. De ce? Pentru că nu vreau să cred, în ciuda sondajelor de opinie, că Bucureştiul se va preda chiar aşa uşor PSD-ului. Dacă toţi am fi gândit că votul nostru nu contează, azi Ponta ar fi fost preşedinte. Sau cine ştie, Iliescu ar fi fost la al 7-lea madat, căci Constituţia ooricum nu ar mai fi contat. Chiar dacă sună oarecum „sindicalist”, adevărul e că mobilizarea noastră la vot este singura cale prin care putem să ne luăm Bucureştiul înapoi.

Alexandra Jeles

Merg la vot pentru că îmi doresc să am trotuare curate în cartier, pentru că am nevoie să stau într-un bloc reabilitat, pentru că vreau să ies seara într-un parc iluminat. Măcar atât. Merg la vot ca să contribui și eu la schimbarea orașului în care trăiesc.

Cristian Hagi

Am votat pentru că sunt egoist: nu vreau să-i las pe alții să decidă pentru mine. Am votat și pentru ca în următorii patru ani să nu îmi reproșez că nu am făcut tot ce puteam. Și am mai votat cu speranța că voi avea un primar care să respecte legea și care să facă din Constanța un oraș care să nu se învârtă după soare, ci unul decent, cu infrastructură funcțională, cu atenție acordată educației și culturii. Și am votat cu speranța că cei care vor ajunge în consiliile locale și județene nu vor mai fi marionete care să răspunde la comenzile partidului, ci oameni care să se implice în comunitate.

Valeria Cupă

Merg la vot pentru că îmi pasă de viitorul meu, al familiei și al prietenilor mei. Merg să votez pentru un viitor curat fără oameni ”pătați” de dosare penale și de nesimțire. Vreau să am un oraș în care să mă simt bine, să fiu în siguranță și să pot respira aer curat. De la viitorul primar îmi doresc să ne respecte și să ia în considerare dorințele celor care îl trimit să se ocupe de administrația orașului.

Roxana Petre

Am început să merg la vot de când am împlinit vârsta de 18 ani. Deși sună clișeic, profesorii din liceu mi-au insuflat spiritul civic; obișnuiau să spună că „schimbarea începe cu fiecare dintre noi”. Și cred că așa este: schimbarea începe, într-adevăr, cu mine. Am o voce, deci e datoria mea să mi-o folosesc, astfel încât să le pot da șansa unor candidați mai puțin corupți să arate dacă pot face ceva mai bun pentru comunitatea în care trăiesc. Am votat din datorie față de viitorul meu, în primul rând. În calitate de cetățean, sunt conștientă că nu îmi pot cere drepturile, dacă nu îmi îndeplinesc și îndatoririle, iar una dintre aceste îndatoriri este aceea de a ieși la vot.

Cele mai citite

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Rusia – Ucraina, ziua 785. Leo Docherty, ministrul britanic al Apărării: Trebuie să privim războiul din Ucraina în termeni de ani, nu de luni

Ministrul Apărării al Marii Britanii, Leo Docherty, avertizează că actualul război dintre Rusia și Ucraina trebuie privit "în termeni de ani, nu de luni". Oficialul...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă