10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUniunea Salvaţi Bucureştiul va prezenta joi rezultatele sondajului privind candidaţii la Primăria...

Uniunea Salvaţi Bucureştiul va prezenta joi rezultatele sondajului privind candidaţii la Primăria Capitalei

Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că joi vor fi prezentate rezultatele unui sondaj referitor la intenţiile de vot ale bucureştenilor şi modul în care s-au putea transfera opţiunile între Nicuşor Dan şi liberalul Cătălin Predoiu, informează Agerpres

“Mâine vom ieşi cu sondajul, care va măsura unde sunt candidaţii acum şi rata de transfer între votanţii mei şi votanţii lui Predoiu. Vor fi trei întrebări: “Cu cine veţi vota?”, “Dacă se retrage Predoiu, cu cine veţi vota?”, “Dacă se retrage Nicuşor Dan, cu cine veţi vota?”. Întrebări ipotetice, întrucât eu am anunţat că nu mă retrag”, a precizat liderul USB, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute, miercuri, la The Institute. 

El a prezentat şi situaţia exactă a donaţiilor, anunţând că din 16 aprilie şi până în prezent au fost înregistraţi 664 de mici donatori care au contribuit cu 204.000 lei. Nicuşor Dan a atras atenţia şi asupra faptului că, marţi, au fost donaţi aproape 15.000 de lei, “ca o reacţie de solidaritate în urma atacurilor primite în special de la PNL”. 

“Ieri, în cea mai tensionată zi de campanie, când am fost ţinta acuzaţiilor făcute de Cătălin Predoiu, am primit donaţii de la cetăţeni în valoare de 14.580 de lei. Acesta este un semn că oamenii au încredere în mine şi în mesajul nostru, al USB”, a precizat el. 

De asemenea, 125 de donatori provin din diaspora. Mai exact, din: Marea Britanie (23), Elveţia (17), Statele Unite (15), Germania (13), Franţa (13), Belgia (11), dar chiar şi din Japonia, Tanzania sau Thailanda. 

Nicuşor Dan a menţionat că a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, prin care îi cere, “în numele faptului că a fost ales preşedinte în urma unui vot masiv, inclusiv în Bucureşti”, în limitele atribuţiilor sale constituţionale, să îndemne oamenii să iasă la vot, astfel încât rezultatul “să fie decis de oameni, şi nu de structurile partidelor”. El a adăugat că în această scrisoare îi cere preşedintelui să folosească toate prerogativele pe care le are la dispoziţie, astfel încât alegerile să se desfăşoare corect. 

Luni, candidatul USB, Nicuşor Dan, arăta că nu se va retrage “în nicio condiţie” în favoarea liberalului Cătălin Predoiu. 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă