16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăPoliticăBăsescu: "Nici măcar socialiștii nu au votat cu Rovana Plumb"

Băsescu: “Nici măcar socialiștii nu au votat cu Rovana Plumb”

”La doamna Plumb, lucrurile s-au încheiat. A fost o decizie cu 20 la 0 să nu mai fie reaudiată. Cred că asta este abordarea, e adevărat că nu există un comunicat oficial, dar știu că nici măcar reprezentanții socialiștilor nu au mai susținut varianta cu Rovana Plumb, e adevărat, e vorba de chestiuni în verificarea averii. Fiind vorba de vot, e vot.

Altceva pare deranjant, dacă vrem să discutăm cinstit situația, nu este singura care are probleme. Eu nu zic că trebuia să treacă Plumb, dar trebuiau respinși toți. Cel care e pe justiție e anchetat de autoritățile din Belgia, cea de la Finanțe, reprezentanta Franței, este investigată de OLAF. Cei doi sunt din partidul domnului Cioloș care, altfel, ia foc când e vorba de suspiciuni de corupție. Ceva este în neregulă, de ce nu s-a aplicat tuturor aceste sisteme”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

 
Întrebat ce urmează, europarlamentarul a răspuns: ”În mod normal, din câte știu eu, nu va mai continua cursa doamna Plumb, premierul va trebui să desemneze un alt reprezentant al guvernului, un alt comisar, problema e să aibă mare grija la desemnare. Nu am trimis un candidat suficient de bun care să treacă de filtrul de integritate.

Ștampila e ștampilă, realitatea e realitate, să nu credeți că nu sunt câlcite de corupție și alte țări, problema este că România a fost taxată și pe fondul faptului că există un conflict al comisiei europne –  guvernul României”.

Cât despre eșecul de la New York al Vioricăi Dăncilă, al cărei turneu nu pare unul reușit,  Traian Băsescu este de părere că premierul a greșit și s-ar putea să o coste turul doi acest turneu în SUA.

”Ce a făcut Dăncilă face parte din prostiile pe care le poate face un premier. A fost  o eroare a celor care au sfătuit-o să facă acest turneu inutil. O face însoțită de Teorodovici și alți miniștri, a greșit și e posibil să o coste turul 2 acest turneu în America”, a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

cum le plac cel mai mult jucătorilor sloturile?

Slot machines sunt una dintre cele mai populare opțiuni de jocuri de noroc folosite de...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă