20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSport#COLECTIV 1 AN. Cioloş: Sunt multe lucruri de schimbat după Colectiv, inclusiv...

#COLECTIV 1 AN. Cioloş: Sunt multe lucruri de schimbat după Colectiv, inclusiv în Guvern şi administraţie, dar măcar le-am scos de sub preş

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică, în faţa sediului clubului Colectiv, că sunt multe lucruri care trebuie schimbate după tragedia de anul trecut, inclusiv la nivelul Guvernului, a administraţiei şi în sistemul de sănătate, dar consideră că în 2016, “încet, încet”, au fost “scoase la suprafaţă”, după ce până acum au fost ignorate, informează News.ro.

“Schimbările trebuie să vină din partea noastră, a tuturor. Eu pot să accept faptul că inclusiv la nivel Guvernului şi la nivel administraţiei sunt multe lucruri care trebuie schimbate. Pe de altă parte, sunt multe lucruri despre care acum un an nici măcar nu îndrăzneam să vorbim”, a spus premierul, după ce a depus un buchet de flori şi a aprins o lumânare în faţa clubului Colectiv.

Dacian Cioloş a menţionat problemele din sistemul de sănătate şi din sistemul de intervenţie în caz de urgenţă ca “lucruri despre care nici nu îndrăzneam să vorbim”, fiind “puse sub preş” ani de zile, ca fiind problemele pe care trebuie acum să le depăşim.

“Cel puţin în acest an, încet, încet, am început să le scoatem la suprafaţă, mai de voie, mai de nevoie, şi să începem să lucrăm la ele”, a precizat premierul.

Prim-ministrul a spus însă că, dincolo de schimbarea legilor şi a regulamentelor, “cel mai greu şi cel mai necesar este să putem schimba mentalităţi”.

Dacian Cioloş a adresat şi un mesaj către familiile victimelor din incendiul din Colectiv şi le-a urat “Însănătoşire grabnică” celor răniţi.

Premierul Dacian Cioloş a venit, duminică seara, în faţa clubului Colectiv, alături de ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, unde a depus un buchet de flori în memoria celor 64 de victime ale incendiului din 2015 şi a aprins o lumânare.

Dacian Cioloş a venit însoţit de ministrul de Interne, Dragoş Tudorache. În faţa clubului, el a ţinut un moment de reculegere, timp de câteva minute.

Cioloş nu a dorit să discute cu presa, care l-a urmărit de la sosire, până în faţa clubului. Premierul a promis că va vorbi la final, fiind blocat de jurnalişti în primele momente, când a încercat să se apropie de faţada clubului.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă