27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportPonta: Consiliul Concurenței nu a urmat tendința altor instituții de a merge...

Ponta: Consiliul Concurenței nu a urmat tendința altor instituții de a merge pe o cale milițienească

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la bilanțul Consiliului Concurenței, că, deşi este o instituţie de control şi prevenţie, aceasta nu a urmat tendinţa altor instituţii din România de a merge pe o cale miliţienească.

”Vreau să apreciez în mod special că, deşi o instituţie de control şi prevenţie, nu aţi urmat tendinţa altor instituţii din România de a merge pe o cale miliţienească. Nu dau nume. S-au întors anumite practici. Din acest punct de vedere, mă bucur că Consiliul Concurenţei nu face acest lucru. Am văzut controale care sunt în sens european”, a mai spus Ponta.

În discursul său, premierul a vorbit despre menținerea competitivității, mai ales în condițiile în care țara noastră se află într-o Europă deschisă.

Premierul a felicitat, totodată, Consiliul pentru sancţiunile pentru practicile abuzive.

Premierul Victor Ponta a ținut să felicite Consiliul Concurenței pentru activitatea întreprinsă și a precizat că Guvernul pe care îl conduce a colaborat foarte bine cu instituția.

”Mă bucur să fiu pentru a treia oară la raportul Consiliului. Consider că instituţia pe care o conduceţi are deja un rol important în structura instituţională din România şi în modul în care legislaţia europeană este reprezentată în România”, a declarat Ponta.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat, joi, la bilanțul instituției pe care o conduce, că au fost aplicate sute de amenzi pentru marile magazine, informează B1 Tv.

”Principalele evenimente ale anului trecut: a fost un an cu o activitate intensă, unul dintre anii cu cea mai accentuată activitate a Consiliului Concurenţei, dacă ne uităm la numărul de cazuri, la numărul de sancţiuni”, a transmis Bogdan Chirițoiu.

El a precizat că anul trecut, a fost redus termenul de analiză a concertelor economice.

De asemenea, președintele Consiliului Concurenței a ținut să precizeze că cel mai important act normativ adoptat de Guvern este  plafonarea comisioanelor la plata cu cardul. În acest context Chirițoiu a spus că instituția pe care o conduce se bucură de o bună colaborare cu Guvernul.

La prezentarea bilanțului Consiliului Concurenței participă și premierul Victor Ponta.

 

Cele mai citite

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

Anunț despre starea de sănătate a lui Robert Fico. Cum se simte premierul Slovaciei

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în uşoară ameliorare, a anunţat vineri spitalul unde este internat premierul, transmite AFP, care este...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă