10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPonta își face bilanțul guvernării: Afirmația, ”cade Șova, cade Guvernul”, o aberați

Ponta își face bilanțul guvernării: Afirmația, ”cade Șova, cade Guvernul”, o aberați

Premierul Victor Ponta și-a făcut duminică seara, la Antena 3, bilanțul celor trei ani în care s-a aflat în fruntea Guvernului. Astfel, premierul a subliniat că cea mai mare realizare este creșterea economică, în condițiile în care a preluat Guvernul după trei ani de recesiune. 

Mai mult, premierul a subliniat că afirmația potrivit căreia Guvernul va cădea, dacă va cădea și Dan Șova, este o aberație și trebuie tratată ca atare.

”În primul rând, am preluat acest Guvern după 3 ani de recesiune. Avem 4 ani de creștere economică neîntreruptă. Am promis că venim la guvernare pentru a îndrepta relele făcute de opoziție: în acești 3 ani nu s-a tăiat un leu de la pensii și salarii. Salariul minim a crescut de la 700 la peste 1.000 de lei. În 3 ani nu s-a închis o școală, un spital, s-a redeschis o parte din cele închise de fosta guvernare. Faimoasa reducere a CAS s-a făcut anul trecut. Revenirea la TVA-ul dinainte se va face în două etape: 1 iunie 2015 și 1 ianuarie 2016″, a declarat premierul. 

Citește și: Ponta: Senatorii nu sunt angajaţii unui procuror DNA

Ponta a declarat că propaganda i-a prostit pe oameni, care trebuie să înțeleagă că un parlamentar poate fi trimis în judecată chiar dacă nu s-a încuviințat cererea de arestare. 

”Afirmația `Dacă îl iau pe Șova dau jos Guvernul Ponta` – o aberație. Guvernele trebuie schimbate în Parlament, iar Parlamentul e ales de cetățeni. Dacă se schimbă asta suntem într-o direcție greșită. Dar nu s-a întâmplat asta, nu am niciun element. Propaganda îi prostește pe oameni, vedeți cazul Șova: Parlamentul impiedică justiția. Nu, parlamentarul poate fi trimis în judecată, nu s-a împiedicat”, a afirmat Victor Ponta.

Infrastructura reprezintă una dintre prioritățile Guvernului, potrivit premierului, care a arătat că cea mai mare problemă este autostrada Comarnic-Brașov. 

“Infrastructura intră la ce nu am reușit să realizăm și intră la prioritățile de acum. Am văzut propaganda băsistă <Ponta – zero kilometri de autostradă>. Sunt 300 de kilometri de autostadă făcuți, 250 contractați, în lucru. O parte erau începute de fostele guverne, dar blocate. Cea mai mare problema – Comarnic – Brașov. E o autostradă scumpă din cauza zonei georgafice. Am mai explicat lucrul ăsta, cea mai bună variantă e să o facem în parteneriat public-privat. La autostrăzi vom avea un Masterplan aprobat de Comisia Europeană pe care nu va mai putea nimeni să îl schimbe”, a precizat acesta.

În ceea ce privește afirmația că va rămâne la guvernare “cât va fi voia DNA-ului”, Ponta a subliniat că această instituție este confundată cu divinitatea.

”Voiam să spun voia Domnului. DNA-ul e confundat cu divinitatea pentru că nu poate fi criticat. Orice poate fi criticat într-o democrație. Nu se va schimba majoritatea parlamentară până în 2016. Cei de la PNL în fiecare zi anunțau că au majoritate. Nu mai crede nimeni la un moment dat. Dacă vom avea majoritate până în 2016 intenționăm să rămânem la guvernare”, a mai zis premierul.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă