5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Traian Băsescu: Ponta a ajuns la seminarii în străinătate cu SPRIJINUL...

VIDEO. Traian Băsescu: Ponta a ajuns la seminarii în străinătate cu SPRIJINUL SIE. Un fripturist. Nu i-am cerut nicio listă cu ofiţeri acoperiţi lui Meleșcanu

Traian Băsescu:  Mă văd nevoit să fac unele clarificări în urma emisiunii de la Realiatea Tv.

Traian Băsescu:  Publicul a fost păcăliat în scandalul ofiţetului acoperit.

Traian Băsescu:  Preşedintelui nu poţi să nu îi informaţie de care tu dispui

Traian Băsescu:  Meleşcanu a uitat sau a vrut să dezinformeze.

Traian Băsescu:  În articolul 80 din Constituție se precizează că președintele veghează la bună funcționare a instituțiilor statului.  Incorectitudinea lui Meleșcanu e probată de adresă pe care o pun la dispoziție, este nesecretă.

Traian Băsescu:  Având în vedere că era vorba de dl Ponta, am pus și întrebarea dacă au fost specializați, pentru că din presă aflasem tot soiul de năzbâtii, ce misiuni ar fi avut, să o supravegheze pe Carla del Ponte, niște speculații. 

Traian Băsescu:  Ponta a fost un profitor și a făcut rost de participare la niște mese rotunde pe care le-a trecut în CV drept cursuri și au fost posibile cu sprijinul SIE.

Traian Băsescu:  Am luat notă de comunicatul SIE de ieri, și trebuie să va spun că m-a surprins angrenarea în dispută politică a serviciului, pentru mine e o enigmă uriașa, de ce au făcut-o. În comunicat sunt neadevăruri și cel mai important e legat de faptul că nu era necesar aviz CSAT pentru HG 223/2013. 

Traian Băsescu:  Domnii de la SIE să se uite pe legea 182/2002, unde la articolul  14 spune: CSAT asigură coordonarea la nivel național a tututor programelor de protecție a informațiilor clasificate. Ori HG 223 care clasifica activitățile SIE că fiind secrete de stat face parte din programele de asigurare a secretului de stat  

Traian Băsescu:  Cum poți coordona ceva dacă nu ți se aduce la avizare. Acea hotărâre trebuia să primească avizul CSAT.

Traian Băsescu:  Activitatea SIE ține de coordonarea CSAT, cum poate da un comunicat că nu era necesar avizul CSAT?  Sunt trei care au fost încălcat prin promovarea acestei HG și,

Traian Băsescu:  Din păcate, SIE a ținut să susțină punctele de vedere pe care până atunci le susținea doar Meleșcanu că ei pot încalcă legea. Venind la dl Ponta, aș vrea să intrăm tot în legea 182 pe care diverși politicieni o ventilează pe televiziuni. Deci nu se pot secretiza informatii care ignora constitutia.

Traian Băsescu:  În legea SIE, legea 1 din 1998,  nu există niciun articol prin care sa se ceară secretizarea rezervistilor. Ei pot sa nu-si decline calitateaCe nu au voie: să nu dizulge secrete de serviciu

Traian Băsescu:  Toate s-au întâmplat din cauza jocului politic între Meleșcanu și Ponta care au urmărit să creeze condiții de secretizare că Ponta a fost în mod ilegal ofițer al SIE, unde nu a fost decât un profitor, a participat la câteva seminarii și cu asta și-a văzut de carieră politică propulsat de dublă să calitate de procuror și ofițer al SIE în 1997 – 2001.

Traian Băsescu:  Eu nu consider cel mai grav incident faptul că dl Ponta a încălcat constituția, cel mai grav e că un șef de serviciu a refuzat o informație șefului statului, e un precedent care nu trebuie tolerat. S-a prevalat de povestea cu sursele și de punctul c4 din HG 223.

Traian Băsescu:  Aș încheia făcând o precizare care aș dori să rămână: legea interzice divulgarea activităților SIE, a personalului SIE, nu se referă la rezerviști.

Traian Băsescu:  Unii au spus președintele a ieșit cu acest subiect că să-l lovească pe Ponta, să câștige Udrea. E o minciună, fabulație. Mai mult, spun că l-am lovit că sunt în intelgere cu Iohannis.

Traian Băsescu:  Nimeni nu m-ar fi iertat dacă Ponta iese președinte și peste câțiva ani într-un proces și sunt covnins că se vor deschide procese SIE ar fi obligat să dea informația oficială că SIE a fost ofițer.

Traian Băsescu:  Ponta ar face bine să recunoască că a fost ofiţer SIE.

Traian Băsescu:  Este un joc politic al domnlui Meleşcanu şi Ponta în care a fost angrenat SIE. Serviciile au ajuns extrem de puternice. Sunt extrem de performante, dar au în sânge să-şi extindă aria şi să acapareze informaţii din orice sursă. Trebuie prevenită acţiunea viitorului sef al unui serviciu să nu intre în jocuri politice.

Traian Băsescu:  Nu am încălcat legea, nu am încălcat Constituţia. Trebuie începută o anchetă militară pentru că şi în 1997 Constituţia nu permitea unui procuror să devină agent SIE.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă