23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportVIDEO. LIVE TEXT. Băsescu: Am promulgat legea reducerii CAS cu 5%.Taxele ar...

VIDEO. LIVE TEXT. Băsescu: Am promulgat legea reducerii CAS cu 5%.Taxele ar putea creşte la anul. Avem un guvern profund incompetent

Președintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul declaraţiei de presă de joi seara, că a promulgat Legea reducerii C.A.S. cu 5 puncte procentuale. Iată declaraţiile şefului statului:

Traian Băsescu:  Declaraţia de presă est legată de un subiect care va îi va afecta pe români în 2015.

Traian Băsescu:  Am promulgat reducerea CAS cu 5 la sută. Am întors legea la Parlament considerând că, deși e bună, nu e sustenabilă în condițiile actuale și ale anului 2015. Probabil Guvernul anul acesta va putea acoperi deficitul.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/0453bebab05f3c5e723170e7c9061691/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu:  Nu voi ataca legea la Curtea Constituţională. Este o lege cu doar 4 articole. Rezultatul retrimiterii a fost un vot aproape unanim cu doar declarații ale PMP că nu e sustenabilă. Puterea și ACL au votat și a două oară această lege. 

Traian Băsescu:  Pentru acest an nu este nicio problemă. La anul, deficitul va creşte de la 12,5 miliarde de lei  la 17,5 milioarde de lei, efortul suplimentar al bugetului de stat va fi de 5 miliarde de lei.

Traian Băsescu:  Este posibil să se anuleze legea reducerii C.A.S. după alegerile prezidenţiale sau creşterea taxelor.

Traian Băsescu:  Minciună profundă a Guvernului că nu este treaba Executivului să creeze locuri de muncă. Le atrag atenţia că într-o situaţie dificilă rolul Guvernului este de a crea, de a interveni de la nivel guvernamental pentru a înfiinţa locuri de muncă, de a scădea şomajul. Intervenţia guvernamentală este obligatorie.

Traian Băsescu:  Investiţiile străine directe, pe primele 7 luni, au scăzut cu 13.8 %. Ce înseamnă asta? Un Guvern profund incompetent. S-au redus investițiile străine directe din cauza instabilității mediului de afaceri, prin creșteri de taxe, declarații nepotrivite. 

Traian Băsescu:  România are resurse la dispoziție. La dezvoltare regională avem alocate 3,9 mld și am cheltuit 1,9 mld. Deci avem disponibile încă două miliarde. Aici sunt lucrări de infrastructură locale, deci locuri de muncă, poate află și doamnă ministru că Guvernul are și această pârghie. 

Traian Băsescu:  La Transporturi, 2,8 miliarde, avem cheltuiți 1,5 miliarde. Sunt 1,7 miliarde de euro cu care se pot crea locuri de muncă. La Mediu, există o alocare de 4,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeana. Am cheltuit doar 1,5 miliarde , deci avem încă 1,9 miliarde de euro.

Traian Băsescu:  Nu mai vorbesc de nepreţuita doamnă Plumb, care a dat un răspuns absolut neprofesionist la afirmațiile pe care le-am făcut în weekendul trecut, și pe urmă îl citez și pe acest Dandy de la Fonduri Europene. 

Traian Băsescu:  Totalul inseamna 19 miliarde euro, mai avem necheluiti 12 miliarde euro care trebuie cheltuiti pana la finele lui 2015.

Traian Băsescu:  Nu am crezut ca în România o să aud în 2014 un ministru care spune "Nu e treaba Guvernului crearea de locuri de munca".

Traian Băsescu:  Poate doamnei Petrescu îi pică ochii pe un asemenea tabel şi îşi dă seama că a crea locuri de muncă e o treabă a Guvernului, absorbţia fondurilor europene e treaba Guvernului, alături de adiministraţiile locale.

Traian Băsescu:  Abordarea ministrului pentru Fonduri Europene, băiatul de la discotecă, e să ne luăm pomenile, nu ne interesează autostrăzile, îndiguirea, ne interesează ghiozdane, să putem să dăm ulei, făină, zahăr la tot poporul dacă s-ar putea.

Traian Băsescu:  Dacă ar putea săracii toți să devină dependenți de Guvern, Guvernul ăsta ar fi foarte fericit. Eu nu spun că nu trebuie ajutați. 

 

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă