12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportPrimarul și 27 de funcționari publici din Pașcani, în vizorul DNA

Primarul și 27 de funcționari publici din Pașcani, în vizorul DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus începerea acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de fost primar din Pașcani, Neculai Rățoi, și alți 27 de funcționari publici. 

Cei 28 de funcționari publici sunt cercetați pentru abuz în serviciu, cu privire la scutirea de la plata unor obligații către bugetul Consiliului Local, informează un comunicat DNA remis redacției.

Între cercetați se numără și consilierii locali Agache Nina, Apostol Nicolae, Bucovanu Irina, Centea Liliana, Cojocaru Constantin, Constantinescu Florin, Dumea Eronim-Eduard, Huțanu Georgeta, Ioniță Ioan, Lungu Cristina, Pleșca Vasile, Răuț Dănuț, Rusu Leonard, Simion Constantin, Sîrbu Daniel, Sofian Dorina, Tabarcea Ionela-Laura, Toma Viorel.

DNA îi mai cercetează pentru abuz în serviciu și pe șefii Serviciului Finanţe Publice Locale Paşcani, Bodoașcă Mihai și Damian Dumitru, dar și pe inginerul în cadrul Primăriei Municipiului Paşcani, Postolachi Elena-Silvia, inginerul în cadrul Serviciului agricol al Primăriei Municipiului Paşcani, Prisacaru Vasile și pe secretarul Consiliului Local al Municipiului Paşcani, Zuzan Mircea.

În plus, sunt cercetați de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu mai mulți angajați ai societății comerciale „Agrocomplex Lunca Paşcani”, între care directorul general Păvălucă Ioan, contabilul Baba Iulia, directorul economic Casandra Elena și directorul comercial Moraru Zîna.

În anul 1997, Consiliul Local al Municipiului Pașcani și societatea comercială „Agrocomplex Lunca Paşcani” au încheiat un contract de închiriere. În anul 2007, societatea a acumulat debite și penalități de plată către Consiliul Local în valoare de aproape un milion de lei.

Reprezentanții societății au cerut Consiliului scutirea de la plată, motivată de înregistrarea unor calamităţi naturale în anii 2000, 2002, 2003 şi 2005. Primarul municipiului Pașcani a aprobat scutirea de la plată, iar Serviciul Finanţe Publice Locale Paşcani a şters datoriile societății.

În anul 2007, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi a formulat o acţiune în contencios administrativ prin care a solicitat Tribunalului anularea hotărârii respective.

În anul 2008, Curtea de Apel Iaşi a respins recursurile formulate de Consiliul Local al Municipiului Paşcani şi SC „Agrocomplex Lunca Paşcani” SA și a menţinut anularea hotărârii respective.

Suma pe care societatea Agrocomplex Lunca Paşcani” SA  o datorează în prezent bugetului local este de peste două milioane de lei.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă