19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportAleşii jurişti au adoptat un amendament care îi vizează pe liberii profesionişti

Aleşii jurişti au adoptat un amendament care îi vizează pe liberii profesionişti

Parlamentarii jurişti au adoptat un amendament la Codul Fiscal prin care cei liberii profesionişti trebuie să dovedească că îndeplinesc trei din cele cinci criterii prevăzute în Codul fiscal, relatează Digi 24. 

Amendamentul afectează avocaţii, consultanţi fiscali, dar şi medici sau farmacişti. 

Printre criteriile pe care liberii profesionişti trebuie să le întrunească să numără: stabilirea propriului program de lucru ori posibilitatea de a avea unul sau mai mulţi clienţi.

Citeşte şi: Care este partea nevăzută a reducerii TVA

Deputaţii susţin că aşa se va stabili corect şi nivelul impozitării veniturilor. 

Gheorghe Ialomiţeanu, fost ministru de Finanţe, a precizat că o activitate independentă nu poate fi transformată într-o activitate dependentă.

„S-a stabilit foarte clar că o activitate independentă nu poţi să o transformi într-o activitate dependentă. Până acum organele fiscale ce făceau? Speculau. În momentul în care analizau o activitate independentă, dacă găseau un singur element specific activităţii salariale, toată activitatea desfăşurată de o persoană fizică autorizată o considera activitate salarială şi o impozita conform regulilor pentru veniturile din salarii”, a declarat Gheorghe Ialomiţianu, deputat PNL, fost ministru de Finanţe, pentru Digi 24. 

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...
Ultima oră
Pe aceeași temă