11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAlina Gorghiu: Dacă PSD reușește să depășească orgoliul că nu are paternitatea...

Alina Gorghiu: Dacă PSD reușește să depășească orgoliul că nu are paternitatea legii privind salarizarea unitară a bugetarilor, eu am toată disponibilitatea de a o dezbate în Parlament

Președintele PNL, Alina Gorghiu a declarat că liberalii doresc ca legea salarizării unitare a bugetarilor să se aplice de la 1 ianuarie 2017, menționând că ar fi bine ca Parlamentul să se reunească în sesiune extraordinară pentru acest proiect, scrie Agerpres.

“Opțiunea noastră ferma este ca această lege să se poată aplica de la 1 ianuarie 2017. Ca să se realizeze acest calendar strâns, dar nu din vina noastră, cred că ar fi sănătos ca preț de două-trei zile să uităm de campania electorală. Eu, una, mă angajez să vin în sesiune extraordinară și să susțin o lege benefică pentru toată lumea. Dacă PSD reușește să depășească orgoliul că nu are paternitatea proiectului de lege, deși a tot promis-o, eu am toată disponibilitatea de a dezbate legea în Parlament și să o facem să devină realitate de la 1 ianuarie 2017”, a spus Gorghiu la B1 Tv.

Alina Gorghiu a discutat și despre criticile aduse de deputatul PSD Rovana Plumb privind proiectul legii salarizării unitare anunțat de Guvern.

“Știți cum este cu strugurii acri. Doamna Rovana Plumb, trei ani de zile, nu vreau să spun cuvinte tari, dar pur și simplu și-a atins limitele, nu a reușit să producă această lege în niște parametri care să arate că legea poate fi aplicată, că are resurse de aplicare și că o înțelegere cu sindicatele, patronatele poate deveni realitate. Eu nu o să fac pe populistul și să spun că un impact de 45 de miliarde ar fi tolerabil sau suportabil pentru bugetul României. Atât este impactul pe legea pe care ar fi propus-o PSD. Guvernul vine cu un impact de vreo 17 miliarde, dacă nu mă înșel”, a afirmat ea.

Alina Gorghiu a precizat că, prin această lege, în 2020-2021, salariul bugetarilor va fi în jur de 4.000 de lei, precizează sursa citată.

“Sunt cifre care arată că la o creștere economică gândită prudent de PNL, nu cifre apocaliptice, de 4% medie acest lucru poate fi acoperit”, a declarat ea.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă