4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAlina Gorghiu: Schimbarea prefecţilor reprezintă un început de depesedizare a administraţiei

Alina Gorghiu: Schimbarea prefecţilor reprezintă un început de depesedizare a administraţiei

Schimbarea prefecţilor reprezintă un început de depesedizare a administraţiei în România, a declarat vineri, la Suceava, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

”Am interpretat schimbarea prefecţilor de ieri ca pe un început de depesedizare a administraţiei din România. Nu trebuie să laud acest demers, nici nu vreau să fiu altfel decât foarte precisă atunci când spun că depesedizarea a fost una din solicitările pe care PNL a transmis-o acestui Guvern tehnocrat atunci când i-a acordat votul de investitură în Parlamentul României”, a spus Gorghiu. 

În opinia liderului liberal, schimbarea prefecţilor de joi nu este suficientă, ci doar un început, în condiţiile în care există în ţară cazuri de notorietate de prefecţi care ”ţin şedinţele de partid în sediul PSD, prefecţi care cheamă primarii PNL să-i şantajeze dacă nu vin la PSD în diverse forme, prefecţi care deja şi-au anunţat informal candidatura pe lista PSD-ALDE-UNPR la alegerile locale”. 

”Cred că aceşti oameni care sunt incompatibili cu funcţia de prefect, care sunt de fapt trup şi suflet cu carnetul de partid al PSD-ului, sabotează interesul public şi sabotează Guvernul din interior, motiv pentru care sper să văd cât mai repede o evaluare finală a acestui grup de înalţi funcţionari publici şi cred că o analiză a întregii administraţii trebuie făcută, pentru că fiecare instituţie din România, fiecare deconcentrat din România este populat cu oameni care nu fac altceva decât să slujească interesul PSD”, a arătat Gorgiu. 

Copreşedintele PNL a spus că ”va cere Guvernului să nu se lase şantajat de declaraţiile pe care PSD, pe diverse voci, în diverse chei, le face public”. 

”Azi şantajează cu o moţiune de cenzură, mâine şantajează cu o moţiune simplă, poimâine şantajează cu o remaniere, răspoimâine şantajează cu ‘legea defăimării’ şi tot aşa. Important este ca acest Guvern să-şi ştie menirea, să ştie că a venit şi a fost votat cu un anume program de guvernare, că are o agendă publică pe care trebuie să o respecte şi să ţină cont doar de interesul public şi nu de şantajul care a devenit obscen”, a spus Gorghiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă