14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAlina Gorghiu: Vlad Alexandrescu s-a compromis nu prin ce a făcut...

Alina Gorghiu: Vlad Alexandrescu s-a compromis nu prin ce a făcut în mod special la minister, ci prin comportamentul din ultimele zile

Ministrul demisionar al Culturii, Vlad Alexandrescu, „s-a compromis nu prin ce a făcut în mod special la minister, ci prin comportamentul din ultimele zile”, consideră copreședintele PNL Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Gorghiu a mai precizat că acest caz reprezintă încă o dovadă a lipsei de coagulare a Guvernului Cioloş. 

„Eu cred că este încă o dovadă a lipsei de coagulare a acestui Cabinet. Eu nu sunt adepta depeşelor trimise ocult către un ONG, care, să vedeţi surpriză, acea depeşă ajunge la presă, e publicată de toată presa, “nu-mi mai dau demisia pe care mi-am dat-o pe Facebook, parcă aş vrea să rămân”, după care iese premierul în prima zi sau a doua zi de Paşte şi-mi spune că voi fi revocat. Este o lipsă de coerenţă la nivel guvernamental”, a declarat Alina Gorghiu la RFI.

Citește și: Premierul Dacian Cioloș anunță, marți, pe cine vrea la Ministerul Culturii

Liderul PNL arată că, în cazul în care faptele invocate de Alexandrescu se confirmă, ar trebui să existe o discuţie între acesta şi premierul Dacian Cioloş. 

„Dacă acele fapte pe care ministrul le invocă a fi săvârşite de către colegi din Cabinet sau alte structuri sunt adevărate, atunci chiar mă aştept la o discuţie foarte serioasă între prim-ministru şi acest ministru, indiferent că-l revocă sau nu”, a afirmat Gorghiu. 

Premierul Dacian Cioloş va anunța, marți, propunerea pentru postul de ministru al Culturii, după ce, săptămâna trecută, Vlad Alexandrescu și-a anunțat demisia. 

Vlad Alexandrescu a declarat, marți, pentru Digi24, că așteaptă propunerea premierului Dacian Cioloş pentru conducerea Ministerului Culturii: „Aşteptăm propunerea de nume pentru nou ministru al Culturii. Eu cred că am făcut tot ce puteam să fac mai bine la Ministerul Culturii, însă în acest moment, în care cred că reforma este periclitată, aş dori să rămân mai departe la Ministerul Culturii ca o garanţie că această reformă va continua”, a declarat Alexandrescu.

Citește și: Cioloș îl revocă pe ministrul Culturii: E păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. Reacția lui Alexandrescu

 

Miercuri, Vlad Alexandrescu a anunțat, pe Facebook, că va renunța la conducerea Ministerului Culturii, pe fondul scandalului de la Opera Națională București. Vineri, a revenit asupra demisiei și a spus că va pleca din funcție doar dacă primește asigurări că vor fi continuate reformele.

La începutul lunii aprilie, la Opera Națională din București au apărut tensiuni, care au degenerat, ulterior, într-o serie de proteste ale angajaților, cât și refuzul balerinilor de a urca pe scenă, ducând la schimbarea directorului instituției de mai multe ori. 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă