12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportAmbasada Franței îi cere scuze lui Dacian Cioloș

Ambasada Franței îi cere scuze lui Dacian Cioloș

Ambasada Franței la București a precizat, joi, că premierul desemnat al României, Dacian Cioloș, nu are cetățenie franceză și și-a cerut scuze că la baza acestei presupuneri a fost o informație eronată, apărută pe site-ul ambasadei.

Ambasada a mai spus, într-un comunicat remis redacției, că informația privind dubla cetățenie a premierului desemnat este ”eronată”. Această idee a pornit de la un discurs publicat pe site-ul ambasadei, cu ocazia unei recepții care a avut loc pe 5 martie.

”Această recepție nu a avut legătură cu domnul Dacian Cioloș, care de altfel nici nu a asistat la ea. În textul publicat pe site-ul Ambasadei, s-a menționat, printre altele, în versiunea în limba franceză că domnul Dacian Cioloș este « cetățean româno-francez» iar în versiunea în limba română că domnia sa are dublă cetățenie”, transmit reprezentanții Ambasadei Franței.

Pentru a evita eventuale neclarități, textul a fost șters astăzi de pe site-ul Ambasadei Franței.

Mai mult, ambasadorul Franței a transmis ca regretă difuzarea unei informații inexacte și utilizarea acesteia cu scopul de a crea controversă și a prezentat ”scuzele sale cele mai sincere”  premierului Dacian Cioloș.

În ultimele zile, în spațiul public a circulat informația că premierul desemnat are dublă cetățenie. La începutul săptămânii, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe fostul parlamentar Dacian Cioloș pentru funcția pe premier, după ce, miercurea trecută, premierul Victor Ponta a demisionat.

În prezent, Cioloș participă la consultări cu liderii partidelelor parlamentare, pentru a obține votul de încredere al Parlamentului.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă