17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAmbasada SUA confirmă că mai mulţi oficiali români au interdicţie de a...

Ambasada SUA confirmă că mai mulţi oficiali români au interdicţie de a intra în Statele Unite

Ambasada SUA din România a confirmat, miercuri, că mai mulţi oficiali români, acuzaţi de fapte de corupţie, au interdicţie de a intra în Statele Unite. Totuşi, oficialii nu au vrut să divulge numele persoanelor vizate.

Citeşte şi: Mai mulţi oficiali români au primit interdicție de a intra în SUA

“Înregistrările de viză sunt confidențiale în temeiul legislației SUA. Nu oferim detalii despre cazuri individuale de viză. Departamentul a descoperit că unii români nu sunt eligibili pentru o viză ca urmare a condamnărilor pentru infracţiuni, inclusiv implicarea sau obţinerea de beneficii din acte de corupţie”, se arată în comunicatul remis de Ambasada SUA din România.

Mai mulţi oficiali guvernamentali români şi bulgari au primit interdicţie de călătorie în Statele Unite ale Americii, din cauza corupţiei, dar pe un temei diferit decât funcţionarii maghiari. Anunţul a fost făcut de un un oficial american, într-o audiere din cadrul comisiei de afaceri externe a Camerei Reprezentanților.

Citeşte şi: Ce spune Ponta despre oficiali români care au primit interdicție de a intra în SUA

Oficialul american Hoyt Brian Yee a fost întrebat dacă aplică un standard diferit Ungariei în comparaţie cu România şi Bulgaria, dar a negat acuzaţiile. 

“Nu există un dublu standard. Aplicăm aceleaşi standarde pentru toate ţările”, a spus Yee.

Hoyt Brian Yee nu a vrut să dezvăluie numele oficialilor români şi bulgari care au fost interzişi în SUA.

Totuşi, amintim că, printre oficialii care au primit până acum interdicţie de călătorie în SUA se numără şefa Fiscului din Ungaria, Ildiko Vida şi fostul premier Adrian Năstase, căruia i-a fost retrasă viza cu trei luni înainte de condamnarea din România.

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă