17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportAmbasador român la NATO: România va intensifica cooperarea în domeniul apărării cu...

Ambasador român la NATO: România va intensifica cooperarea în domeniul apărării cu Ucraina

Ambasadorul României la NATO: Ucraina va primi echipamente militare non-letale din România

Ucraina va primi echipamente militare non-letale din România, a declarat ambasadorul României la NATO, Stelian Stoian, pentru corespondentul Ukrinform de la Bruxelles, informează Agerpres.

„În prezent, este în curs o donaţie de echipamente militare non-letale către guvernul Ucrainei, detaliile acestei donaţii făcând obiectul consultărilor între România şi Ucraina”, a declarat Stelian Stoian.

Mai mult, ambasadorul a precizat că România acordă o atenţie specială dezvoltării unor relaţii de bună cooperare cu Ucraina în domeniul apărării, scrie Ukrinform. 

Potrivit ambasadorului român, activităţile dedicate instruirii personalului militar au crescut atât cantitativ, cât şi numeric în timpul lui 2015. 

“Participarea forţelor armate ucrainene, împreună cu cele din România, la exerciţii multinaţionale, a contribuit la realizarea unui grad mai mare de interoperabilitate şi la consolidarea relaţiei noastre bilaterale”, a mai spus reprezentantul permanent al României la NATO, notează Ukrinform.

Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...
Ultima oră
Pe aceeași temă