21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAmbasadorul britanic în România, Paul Brummell: Marea Britanie va părăsi UE, nu...

Ambasadorul britanic în România, Paul Brummell: Marea Britanie va părăsi UE, nu Europa

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europenă, nu din Europa şi că românii care lucrează în ţară au un rol foarte important, în acest moment fiind peste 2.000 de medici angajaţi în spitalele de stat, potrivit Mediafax.

Întrebat de către jurnalişti cum vor fi afectaţi românii din Marea Britanie după Brexit, Paul Brummell a declarat că nu s-a schimbat nimic, până în acest moment, şi că românii care lucrează în Marea Britanie au un rol foarte important.

“După cum se ştie, Marea Britanie a început un proces de negociere pentru a ieşi din Uniunea Europeană. Dar ieşim din Uniunea Europeană, nu din Europa, o să rămânem o ţară europeană şi vrem să dezvoltăm legăturile noastre cu Timişoara. Din punctul de vedere al Marii Britanii, noi vrem o asociere cu parteneri din Uniunea Europeană, sunt convins că în viitor vom avea legături strânse. Prim-ministrul Marii Britanii a subliniat că vrea o relaţie foarte bună între Marea Britanie şi prieteni peste tot în Europa. Până acum nu s-a schimbat nimic. O să fie negocieri şi nu pot să prevăd care va fi rezultatul negocierilor. Românii au un rol foarte important în Marea Britanie, românii care lucrează în Marea Britanie au un rol deosebit. De exemplu, în sectorul medical sunt peste 2.000 de medici români în serviciul naţional de sănătate din Marea Britanie. Muncitorii din România au un rol foarte important şi cred că Marea Britanie este şi rămâne o ţară foarte frumoasă pentru a studia. Avem patru din cele zece universităţi de top din lume, sunt din România studenţi foarte buni. Cred că Marea Britanie este o ţară frumoasă, unde toţi turiştii, vizitatorii sunt bineveniţi”, a afirmat Ambasadorul Marii Britanii în România.

Pe de altă parte, Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, a ţinut să precizeze că este îngrijorat cu privire la ce se va întâmpla după negocierile pentru Brexit.

“Nu neapărat cred că problema va fi pe piaţa forţei de muncă şi circulaţia liberă a cetăţenilor români, ci mai mult, ceea ce nu se ştie neapărat în zona publică este negocierea Acordului Open Sky, care la ora actuală funcţionează în Europa, care ar putea într-adevăr, dacă o negociere nu ar fi în interesul cetăţenilor europeni şi britanici, să conducă la bariere birocratice privind traficul aerian. Sigur că ne îngrijorează”, a declarat Dan Idolu.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă