9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportAmbasadorul Hans Klemm, despre legea graţierii: Nu considerăm „oportună” nici o măsură...

Ambasadorul Hans Klemm, despre legea graţierii: Nu considerăm „oportună” nici o măsură care slăbeşte statul de drept în România

România a făcut progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei, apreciază ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, într-un interviu acordat agenției de presă News.ro.

Acesta adaugă faptul că “orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii, indiferent de preferinţele lor politice”. Referitor la discuţiile iscate în spaţiul public de legea graţierii, diplomatul şi-a exprimat speranţa ca “toate instituţiile din România să încerce să consolideze lupta naţiunii împotriva corupţiei”.

“România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei. Tragerea la răspundere a indivizilor pentru acţiunile lor şi respectarea strictă a solidei legislaţii privind abuzul în serviciu sunt printre principalele motive ale recentelor progrese ale României. Parteneriatul Strategic România-SUA şi statutul României de membru al NATO şi al Uniunii Europene se bazează pe valori comune, inclusiv pe angajamentul faţă de statul de drept. Vom continua să susţinem ferm şi clar eforturile preşedintelui Iohannis şi ale instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii în această direcţie.

Orice schimbare a legislaţiei anti-corupţie a României trebuie să se facă printr-un proces transparent, deplin consultativ, care consolidează lupta împotriva corupţiei şi pune capăt furtului bogăţiei ţării. Orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii, indiferent de preferinţele lor politice. Nu considerăm „oportună” nici o măsură care slăbeşte statul de drept în România şi ne aşteptăm ca toate instituţiile din România să încerce să consolideze lupta naţiunii împotriva corupţiei”, a afirmat ambasadorul SUA în România.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă