27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportAmbasadorul Hans Klemm, discuție la Guvern cu premierul interimar Cîmpeanu

Ambasadorul Hans Klemm, discuție la Guvern cu premierul interimar Cîmpeanu

Ambasadorul SUA în România Hans Klemm discută, vineri, la Palatul Victoria, cu premierul interimar Sorin Cîmpeanu. 

Ambasadorul american a ajuns la sediul Guvernului în jurul orei 12.00, când premierul interimar Sorin Cîmpeanu era la discuții cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe tema proiectului legii bugetului de stat pentru 2016, conform Mediafax. 

Citește și: Sorin Cîmpeanu şi Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria, pentru legea bugetului de stat pe 2016 

Sorin Cîmpeanu a fost desemnat premier interimar joi, de către președintele Klaus Iohannis, după ce Victor Ponta a depus mandatul întregului Cabinet, în urma protestelor de stradă la care au participat zeci de mii de oameni revoltați de tragedia din Clubul Colectiv.

Ambasadorul SUA Hans Klemm a transmis joi un mesaj în care îi încurajează pe toţi românii “să rămână implicaţi în procesul civic”, precizând, totodată, că aşteaptă “cu nerăbdare” să colaboreze cu preşedintele, prim-ministrul interimar şi cu Guvernul în “domeniile prioritare comune”.

Citește și: Mesajul ambasadorului SUA la București pentru protestatari

“Ultimele zile au fost atât dinamice, cât şi foarte emoţionante. Transmitem din nou condoleanţe pentru decesele tragice din data de 30 octombrie şi din zilele care au urmat. Aplaudăm exercitarea paşnică a libertăţii de exprimare şi întrunire şi îi încurajăm pe toţi românii să rămână implicaţi în procesul civic”, a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii Hans Klemm, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, Klemm a precizat că aşteaptă “cu nerăbdare” să colaboreze cu preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul interimar Sorin Cîmpeanu şi cu Guvernul interimar “în domeniile prioritare comune”.

“Statele Unite ale Americii şi România sunt aliaţi care au un parteneriat strategic puternic şi plin de energie. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu preşedintele Iohannis, prim-ministrul interimar, Sorin Cîmpeanu, şi cu guvernul interimar în domeniile prioritare comune. În definitiv, relaţia SUA-România este puternică datorită valorilor noastre democratice comune, angajamentului nostru faţă de securitatea colectivă a cetăţenilor noştri şi dorinţa noastră de a asigura prosperitatea comună a ambelor noastre ţări”, a arătat Klemm.

Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă