18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportAmbasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca: Ne-am dori să vedem consecințele pozitive...

Ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca: Ne-am dori să vedem consecințele pozitive ale vizitei ministrului Teodor Meleșcanu la Budapesta

Ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca, a declarat, vineri, că România își dorește să vadă, în acest an, „consecințele pozitive” ale angajamentelor comune pe care statul român și ungar li le-au luat, în cadrul vizitei șefului diplomației române, Teodor Meleșcanu, la Budapesta, informează Agerpres.

„Ceea ce ne dorim este să fructificăm potențialul pe care vizita ministrului de Externe, domnul Teodor Meleșcanu, la Budapesta l-a creat în 27 februarie, când a avut întâlniri cu decidenți importanți din Executivul ungar, începând cu premierul Viktor Orban. Am trecut în revistă, sub auspiciile acestei vizite, toate problemele importante ale agendei bilaterale și o spun încă o dată, ne-am dori să vedem consecințe pozitive în viitor, în cursul acestui an, ale acestei vizite și ale angajamentelor comune pe care le-am făcut cu ocazia acestei vizite", a precizat Marius Lazurca.

În ce privește gardul de la frontiera cu Serbia, ambasadorul Lazurca a afirmat că nu există evoluții noi în această chestiune, dar că Ungaria ia foarte în serios protejarea propriilor frontiere și în cazul cu Serbia, a frontierei externe a Uniunii Europene.

„Nu e surprinzător, fenomenul migraționist îngrijorează cetățenii Ungariei, așadar Guvernul Ungariei, însă ceea ce concentrează, în momentul de față, eforturile Guvernului de la Budapesta este frontiera de sud a țării, mai cu seamă frontiera dintre Ungaria și Serbia", a spus Lazurca.

Ambasadorul României în Ungaria a fost, vineri, invitatul de onoare, la o masă rotundă organizată, în sala mare a Primăriei Oradea, de specialiștii în studii europene de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din Oradea, la aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, actul constitutiv fundamental al Uniunii Europene.

Întâlnirea numită „60 de ani de Europă Unită: cercuri și răscruci” a fost moderată de decanul facultății, Ioan Horga, alături de profesorii Lia Pop, Gabriel Moisa și Mihai Maci, în prezența a numeroși studenți, liceeni, cadre didactice și universitare. Discuțiile s-au purtat pe mai multe teme privind bilanțul integrării României în Uniunea Europeană, precum și viitorul acestei construcții în context istoric.

Cele mai citite

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă