7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportAmbasadorul României la Washington, George Maior, pentru Digi24: Deci nu am...

Ambasadorul României la Washington, George Maior, pentru Digi24: Deci nu am să-mi reproşez nimic şi îmi pare rău că domnul Coldea, care a contribuit enorm de mult la reformarea acestui serviciu, a decis să se retragă

Ambasadorul României la Washington, George Maior, vorbește, într-un interviu acordat Digi24, care va fi difuzat sâmbătă, de la ora 22.30, în cadrul emisiunii „Pașaport Diplomatic”, despre scandalul legat de Serviciul Român de Informaţii declanşat de Sebastian Ghiţă.

Întrebat care este opinia sa cu privire la scandalul în care a fost implicat Florian Coldea, George Maior a răspuns: „În primul rând eu am cooperat foarte bine la acea anchetă care s-a desfăşurat în cadrul serviciului, deci eu am fost cel voluntar care am adăugat explicaţii suplimentare dacă a fost nevoie. Lucrurile au fost clare din punct de vedere al acelei cercetări. În 10 ani de zile SRI a devenit unul dintre cele mai puternice din lume, respectate, credibile şi văd acest lucru şi aici, văd peste tot acest fapt. Eu nu cred că putem revizui ceva ce pur şi simplu a contribuit fundamental la racordarea României în circuitul euro-atlantic şi de informaţii şi de cunoaştere. Deci nu am să-mi reproşez nimic şi îmi pare rău că domnul Coldea, care a contribuit enorm de mult la reformarea acestui serviciu, s-a decis să se retragă. Este tot ce pot să spun”.

Întrebat despre relațiile româno-ruse, George Maior a precizat că „este în interesul tuturor un dialog de pe poziții egale”.

„Pe de altă parte, aceste lucruri pe care le percepem ca negative, trebuie spuse riguros în dialogul cu Rusia. Toată lumea vrea ca Rusia să contribuie la lupta împotriva teroristului. Lucrurile trebuie demarcate, spuse direct”, a afirmat diplomatul.

În ceea ce privește liberalizarea vizelor pentru români, George Maior a afirmat că Donald Trump „își pune în aplicare programul prin care vrea să facă SUA mai puternică”.

„Acestea fiind spuse, eu cred că trebuie să avem forța, viziunea și curajul să spunem că România stă foarte bine din punct de vedere al securizării frontierelor. Am făcut eforturi extraordinare, inclusiv materiale, pentru a avea o politică sigură. Cred că ar fi atuuri cu Departamentul de Securitate Internă al SUA. Noi am început anul trecut și aștept, în continuare, un răspuns în legătură cu o vizită a reprezentanților acestui Departament în România, pentru a vedea progresele făcute în ultimii șase-șapte ani. Oricum, Administrația Trump va revizui serios politica de vize, de imigrație, la nivel global, pentru a fi securizată împotriva pericolului teriorist”.

 

 

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă