15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportAnaliză România Curată: Un articol semnat de noul ministru al Educației, Pavel...

Analiză România Curată: Un articol semnat de noul ministru al Educației, Pavel Năstase, ar fi plagiat în proporție de 51%

Un articol semnat de noul ministru al Educației, Pavel Năstase, ar fi fost plagiat în proporție de 51%, potrivit unei analize România Curată, citată de jurnalista Emilia Șercan, într-o postare pe Facebook.

 Jurnalista Emilia Șercan a susținut, joi, că primul plagiator din Guvernul Sorin Grindeanu ar fi ministrul Educației, Pavel Năstase.

„Primul plagiator al guvernului Sorin Grindeanu este Pavel Năstase, ministrul Educație. Am început să-i verific opera domnului Năstase și la primul articol pe care am vrut să-l caut am descoperit că fusese deja declarat plagiat de către cei de la România Curată-dovezile sunt în link-ul de mai jos. Acum sper că înțelege toată lumea de ce domnul Năstase susținea ieri că plagiatorii ar trebui să fie anchetați de către universități și de ce își dorește o schimbare a legislației. Îl va verifică vreodată corect Academia de Studii Economice, acolo unde a fost rector și mai apoi președintele Senatului, pe Pavel Năstase, de exemplu?  Și că tot veni vorba, abia aștept verdictul Universității de Vest din Timișoara în cazul rectorului plagiator Marilen Pirtea pentru a vedea cât de dispuse sunt unele universități să-și curețe impostura ”, a scris ea pe Facebook.

Articolul analizat de România Curată este intitulat “Information System Audit for University Governance in Bucharest Academy of Economic Studies”, și este semant de Ion Gh. Roșca, Pavel Năstase și Florin Mihai. Astfel, au fost identificate 11 adrese web de unde ar fi fost preluate informații, prin metoda copy-paste.

Miercuri, ministrul Educației Pavel Năstase afirma, la audierile din comisiile parlamentare de specialitat, că lucrările de doctorat ar trebui analizate de universități.

„Problema plagiatului va trebui reanalizată pentru că în comisia CNATDCU sunt specialişti din toate domeniile, deci nu ştiu cum ar putea analiza corect un doctorat de la ASE, de exemplu. Cred că ar trebui descentralizată această analiză, dar voi reanaliza situaţia împreună cu Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR). Cu privire la concursurile pentru directori, am primit chiar aseară o reclamaţie, dar nu pot să zic nimic în momentul acesta, trebuie să analizăm ce s-a întâmplat şi abia apoi vom decide ce se va face în continuare. Sunt de acord cu modificarea programei şi pentru elevi programa să fie una mai accesibilă, nu atât de încărcată cum este astăzi. Susţin că lucrarile de doctorat să fie publicate online, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) trebuie să puna la punct platforma în cel mult doi ani. Susţin învăţământul dual, nu toţi pot să promoveze bacalaureatul, aşa că voi încerca să dezvolt acest domeniu al şcolilor profesionale sau postliceale”, a declarat Pavel Năstase răspunzând întrebărilor reprezentanţilor comisiei de specialitate.

Totodată, ministrul propus al Educaţiei s-a angajat să ia măsuri pentru eradicarea plagiatului şi a spus că intenţionează să publice toate tezele de doctorat din România pe o platformă online a Ministerului Educaţiei.

„Plagiatul este un efect. Noi trebuie să luăm măsuri ca să dispară plagiatul. Există şi la Ministerul Educaţiei o platformă unde vor fi publicate aceste teze de doctorat, iar la nivel descentralizat, fiecare universitate, există platforme care analizează toate lucrările care sunt produse în aceste universităţi”, a mai spus Pavel Năstase.

„România Liberă” arăta, în urmă cu câteva zile, că CV-ul oficial al noului ministru al Educației conține greșeli de ortografie elementare.


Citește continuarea aici: GUVERN PSD. Ministrul Educației E-BUSSINESS, Pavel Năstase, face greșeli de ortografie elementare. Valoarea operei științifice a specialistului PSD: 97 % maculatură


 

Cele mai citite

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă