10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportAngajaţi ai Direcției Silvice Gorj, trimişi în judecată. Au tăiat 152 de...

Angajaţi ai Direcției Silvice Gorj, trimişi în judecată. Au tăiat 152 de arbori ”din greșeală”

Trei persoane, între care doi angajaţi ai Direcţiei Silvice Gorj, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Târgu Jiu, după ce au încercat să falsifice documente prin care să justifice tăierea "din greşeală" a unei păduri, informează Mediafax

Angajații unei firme private au mers în zona Bistrița, în luna iunie 2013 pe raza Ocolului Silvic Tismana, și au tăiat 152 de arbori din lotul 1420, deși ar fi trebuit să exploateze o parcelă învecinată. 

Confuzia a fost creată de faptul că reprezentanții Ocolului Silvic nu au mers în teren pentru a le arăta muncitorilor pădurea care fusese contractată și licitată pentru a fi exploatată.

Șeful de district, Constantin Vrâncuți, precum și pădurarul Eugen Bululete au aflat ulterior despre "confuzia" muncitorilor și, împreună cu șeful de echipă al acestora, Mihai Florin Cioboată, au întocmit în fals mai multe acte la sediul Ocolului Silvic Tismana pentru a încerca să ascundă adevărul, se arată în rechizitoriul înaintat instanței de judecată.

Anchetatorii au descoperit că actele respective au fost antedatate și că reprezentanții Ocolului Silvic nu au mers în teren pentru a le întocmi, acest lucru fiind recunoscut de doi dintre inculpați, șeful de district, Constantin Vrâncuți, rezervându-și dreptul de a nu da declarații pe parcursul audierilor. El este acuzat de procurori și că a încercat, după începerea cercetărilor, să îi influențeze pe muncitori în declarațiile date de aceștia la Parchet, promițându-le sume de bani pentru a ascunde adevărul.

La audieri, muncitorii au susținut că au tăiat arborii "din greșeală" întrucât aveau convingerea că se află în pădurea care trebuia defrișată.

De asemenea, tot pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au stabilit un prejudiciu de aproximativ 130.000 de lei, achitat integral de firma ai cărei muncitori au tăiat pădurea "din greșeală".

Șeful de district, Constantin Vrâncuți, a prezentat procurorilor un document falsificat din partea Ocolului Silvic Tismana, din care reieșea că el a achitat prejudiciul, Direcția Silvică Gorj informând oficial anchetatorii că firma privată este cea care a suportat suma de 130.000 de lei.

Constantin Vrâncuți este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual, dar și pentru că a încercat să îi determine pe martorii din dosar să își schimbe declarațiile contra unor sume de bani. Ceilalți doi inculpați sunt acuzați de fals intelectual și complicitate la comiterea acestei infracțiuni, ei recunoscând faptele de care sunt acuzați și colaborând cu anchetatorii pe parcursul cercetărilor. În iulie 2013, Constantin Vrâncuți a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetat în libertate.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă