15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportAngajații Autorității de Supraveghere Financiară au avut prime anuale de 4,5 milioane...

Angajații Autorității de Supraveghere Financiară au avut prime anuale de 4,5 milioane de lei

Toți cei 480 de angajați ai Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au avut, în anul 2015, prime anuale de performanță în valoare totală de circa 4,5 milioane lei, informează Hotnews.

Alți 126 de angajați au primit prime de proiect în valoare de 2,1 milioane lei, în contextul în care autoritatea a încheiat anul cu un excedent de 36,5 milioane lei, potrivit datelor comunicate de ASF la solicitarea HotNews.ro.

Suplimentar, ‘toti angajații ASF beneficiază și de pachete de beneficii în valoare de 150 lei/200 lei de persoană, pentru pensie facultativă suportată de către angajator, tichete de grădiniță etc’, au mai transmis oficialii autorității. 
  
 ASF este o autoritate care se finanțează integral din taxele impuse jucătorilor din piețele de capital, asigurări și pensii pe care le reglementează și supraveghează. Indirect, veniturile ASF vin de la populația care cumpără produse de asigurări, pensii și investește pe bursă. 
  
 În februarie 2014, ASF s-a aflat în centrul unui scandal uriaș pe fondul veniturilor uriașe și a sinecuristilor angajați politic în această autoritate, care a închis ochii la ilegalitățile din piață, efecte care se văd acum prin falimente răsunătoare în industria de asigurări.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă