16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSport47 de deputaţi au intrat în vizorul ANI

47 de deputaţi au intrat în vizorul ANI

ANI a solicitat, luni, Camerei Deputaților să îi pună la dispoziție documente privind 47 de parlamentari, conform MediafaxActele cerute se referă la numărul de angajați, cheltuielile forfetare și cum au fost cheltuite resursele financiare alocate de la bugetul statului prin bugetul Camerei.

Anunțul a fost făcut, luni, de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care a precizat că pe această listă figurează "și foști deputați și actuali parlamentari".

Citeşte şi: Un primar din Prahova, găsit incompatibil de ANI

"De abia a venit hârtia de la domnul Horia Georgescu, pe care o să o pun în Biroul Permanent. Sunt datele care sunt necesare primei analize pe care o face ANI. Camera Deputaților trebuie să pună la dispoziție câteva documente: număr de angajați, sume cheltuite din suma forfetară, perioada în care a fost parlamentar și cum au fost cheltuite resursele financiare alocate de la bugetul statului prin bugetul Camerei Deputaților", a spus preşedintele Camerei.

Citeşte şi: CGMB a hotărât excluderea lui Gabriel Pîrvu, găsit incompatibil de ANI

Potrivit afirmațiilor sale, "acesta este un semnal clar că începe, de fapt, o procedură de verificare a fostului Parlament și al actualului Parlament".

"Înainte de a veni, mi-a venit o listă cu 47 de parlamentari,… care trebuie să le punem la dispoziție niște documente de urgență, pe controlul de conflict de interese", și-a informat el, anterior, colegii din Comisia de cod electoral, pentru justifica întârzierea de trei sferturi de oră cu care a venit la şedinţa comisiei.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă