20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportAnton Hadăr: Am aprobat creşterea de 15 procente. Negocierea înseamnă să mai...

Anton Hadăr: Am aprobat creşterea de 15 procente. Negocierea înseamnă să mai şi cedezi

Anton Hadăr, președintele Federației Sindicale “Alma Mater“a declarat, luni, că, liderii sindicali din educaţie au acceptat ca salariile personalului din învăţământ să fie majorate cu 15 la sută din decembrie, deşi iniţial au cerut o creştere salarială cu 15 de procente de la 1 noiembrie, anunță Mediafax.

Într-un final am aprobat creşterea de 15 procente (de la 1 decembrie n.r.), iniţial am dorit o creştere de 15 la sută din noiembrie. Negocierea înseamnă să mai şi cedezi, am revenit apoi şi am cerut 20 la sută din decembrie. Până la urmă, am acceptat cele 15 procente care reprezintă, practic, o sumă importantă din acordul pe care l-am semnat cu Guvernul, adică 10 procente care vin anul următor şi încă 5 procente din celălalt an”, a declarat Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale “Alma Mater“, după negocierile de la Guvern între liderii sindicatelor din învăţământ şi premierul Victor Ponta, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu și ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Am convenit ca după ce s-au acordat creșteri salariale de 10 la sută pentru personalul didactic și didactic auxiliar, 5 la sută în martie și 5 la sută în septembrie, după ce s-au acordat creșteri de 12 la sută pentru personalul nedidactic, în luna august, să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creștere de 15 la sută pentru tot personalul din învățământ – didactic, didactic auxiliar și nedidactic“, a declarat ministrul Educației, la finalul discuțiilor care au avut loc la Palatul Victoria cu reprezentanții sindicatelor din învățământ.

Cîmpeanu a precizat că după această ultimă majorare de 15 la sută se ajunge la o creștere medie a salariilor din învățământ cu 26,7 la sută, în acest an. El a mai spus că efortul bugetar pentru aceste ultime majorări salariale este de 1,7 miliarde de lei pentru cei peste 304.000 de angajați din educație.

Salariile personalului din învățământ vor fi majorate cu 15 la sută începând cu data de 1 decembrie, a anunțat, luni, după negocierile cu sindicatele, ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, precizând că de acestă creștere vor beneficia 304.000 de persoane – cadre didactice și personal auxiliar.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă