13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu, despre ruperea USL: PSD vrea un candidat la preşedinţie perfect decorativ

Antonescu, despre ruperea USL: PSD vrea un candidat la preşedinţie perfect decorativ

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea Românească” de pe B1 TV, că a constatat că USL nu mai poate continua exact în momentul din care s-a rupt.

”Erau semne îngrijorăatoare, adunate pe parcursul anului 2013. Dar am făcut toate eforturile pentru a nu ajunge aici. Când am constatat că nu se mai poate merge mai departe USL s-a rupt”, a spus Antonescu, citat de B1.

”Oameni importanţi ca şi canelele media sub influenţa PSD au început să atace ideea de candidatură a mea în numele meu foarte devreme. PSD ar fi putut susţine un candidat la preşedinţie cu condiţia să fie siguri că omul respectiv să fie perfect decorativ”, a continau preşedintele PNL.

Citeşte şi: Antonescu: Nu există niciun risc de rupere al PNL

”Semnele sunt mai vechi şi s-au înmulţit pe ce-a trecut timpul. Roşia Monată a fost primul moment mai bine mediatizat. Dar în lucrurile care contează pentru noi s-au acumulat manifestări inacceptabile ale PSD”, a explicat el.

”Din punctul meu de vedere, pe 10-11 decembrie 2012 s-a rupt legătura pe care o aveam cu Ponta, în momentul semnării pactului de coabitare. Atunci am înţeles că modul de a vedea lucrurile şi de a lua decizii majore e unul în care nu ne mai înţelegem. Lucrurile au avansat. În ianuarie 2014 am încercat revitalizarea USL”, a subliniat Antonescu.

”Ne-am trezit cu un PSD care nu s-a schimbat, e acelaşi cu care nu se poate construi o alianţă şi care nu a acceptat că PNL nu a acceptat să se transforme în PSD”, a spus liderul PNL.

”Din 3 ani, un an am fost îmrepună în opoziţie. În 2011 lucrurile au mers normal, PSD, ca şi noi, tunau şi fulgerau. 2012 de fapt, având particularitatea că am venit mai devreme la guvernare, a fost un guvern şi o majoritatea care s-au comportat cu reţinere. A fost plauzibil pentru noi că lucram cu un alt PSD. Pe urma a început să îşi dea drumul la ce ştie mai bine să facă. I-am spus lui Ponta, însă nu am reuşit să ne înţelegem. Comunicarea a fost din ce în ce mai slabă. Am pierdut lungimea de undă”, a arătat Crin Antonescu.

Citeşte şi: Ponta: Sunt şanse ca Oprescu sau Tăriceanu să fie preşedinţi, Isărescu vrea alt mandat la BNR

”Dacă nu era USL, PSD nu are fi venit la guvernare, chiar dacă e cel mai mare partid din România. La momentul la care s-a format USL, candidatul cel mai bine poziţionat (n.r. la prezidenţiale) eram eu”, a mai spus naţional-liberalul.

”Ei sunt în stare să spună că dacă ne-am întoarce, tot pe mine m-ar susţine dar nu mai suntem copii”, a precizat Antonescu.

”A pierdut şi România o şansă, şansa pe care o mare coaliţie o are de a construi durabil, dar a pierdut şi PNL, precum şi PSD. Vor trebui să dea o bătălie grea pentru preşedinţia României. În guvernare, această poziţie cu coaliţie se va spulbera, răspunderea PSD-ului e acum întreagă, e doar la lor. Şansa politică din România să intre pe un făgaş mai sănătos este amânată”, a continuat el.

”După alegerile prezidenţiale e probabil ca PNL să revină la guvernare”, a susţinut Antonescu.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă