10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportAnunț important al PNL cu privire la majoritatea din Senat

Anunț important al PNL cu privire la majoritatea din Senat

Liberalul Dumitru Oprea a anunțat, duminică, la finalul ședinței grupurilor parlamentare PNL că, în curând, ”grupurile de forță” din Senat vor fi inversate deoarece PNL are majoritate, după ultimele negocieri, informează Mediafax. 

Oprea a fost întrebat dacă în prezent, înainte de începerea sesiunii parlamentare, pe câte voturi se bazează în plus față de cele ale grupului noului PNL. ”Suficiente încât să devenim majoritari”, a replicat senatorul PNL.

El a fost întrebat dacă au liberalii suficiente voturi pentru a deveni majoritari. ”Eu zic că da”, a replicat Oprea, confirmând negocieri purtate cu ”succes”.

La nivel informal este vehiculată varianta preluării șefiei acestei camere a Parlamentului de către Vasile Blaga. Cu toate acestea, senatorul a evitat să confirme oficial dacă demersul PNL vizează preluarea șefiei Senatului de către Vasile Blaga.

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a afirmat că inițierea demersului pentru schimbarea șefului Senatului va fi făcută în momentul în care există ”garanția” că liberalii au majoritate în Senat.

Orban a menționat că un eventual candidat la șefia acestei camere va fi propus de grupul PNL și validat la nivelul Biroului Politic Național al partidului.

Potrivit unor surse din PNL, actualul co-președinte al partidului Vasile Blaga ar urma să fie propus pentru a ocupa șefia Senatului, în cazul în care PNL va obține o majoritate în această cameră a Parlamentului. 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă