9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportAvocatul Gheorghiță Mateuț susține că excluderea Cameliei Bogdan din magistratură ar putea...

Avocatul Gheorghiță Mateuț susține că excluderea Cameliei Bogdan din magistratură ar putea fi folosită ca argument la CEDO: În funcție de decizia CEDO, poate fi luată în calcul o cerere de revizuire a sentinței în țară

Avocatul Gheorghiță Mateuț, cel care l-a apărat pe Dan Voiculescu în procesul ICA, susține că dacă instanţa supremă va menţine decizia de excludere din magistratură a Cameliei Bogdan – judecătoarea din dosarul ICA – aceasta va fi prezentată ca argument în acţiunea deja existentă la CEDO, cea în care a fost invocată incompatibilitatea magistratului. Potrivit celor transmite de avocat, citat de News.ro, în funcție de decizia CEDO, se poate solicita în țară o eventuală revizuire a sentinței.

În cazul în care completul de cinci judecători al Instanţei Supreme va menţine hotărârea de excludere din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, care a dat condamnările definitive în  dosarul privatizării frauduloase a ICA, avocaţii lui Dan Voiculescu vor analiza ce cale va fi urmată în continuare, având în vedere incompatibilitatea în care se afla magistratul la momentul pronunţării condamnărilor.

Mateuţ a precizat că decizia în cazul Cameliei Bogdan va fi prezentată în dosarul de la CEDO, unde a fost depusă o sesizare imediat după condamnarea lui Dsan Voiculescu şi unde s-a ridicat şi problema incompatibilităţii acesteia atunci când a dat deciziile de condamnare.

Avocatul a explicat că, în acest moment, singura cale de atac este cea de la Strasbourg, dar abia după o decizie definitive a CEDO. Calea de atac poate fi solicitată în țară, la Curtea de Apel București, o eventuală revizuire a sentinței, ca o cale extraordinară de atac.

"Dacă se va confirma excluderea din magistratură, atunci clar există argumente pentru a arăta ceea ce am şi invocat în procedura de la CEDO. Cred că aceste argumente vor întări şi vor servi procedurii judiciare aflate pe rolul CEDO", a precizat avocatul.

CSM a decis, miercuri, excluderea judecătoarei Camelia Bogdan, din magistratură, pentru că a participat la un seminat unde a predat cursuri de anticorupție funcționarilor publici. Seminarul era organizat de Ministerul Agriculturii, parte civilă în dosarul ICA.

Decizia CSM poate fi contestată în termen de 15 zile.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă