10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAvocatul Monicăi Iacob Ridzi, apel către Ministrul Justiției: Sistemul penitenciar este la...

Avocatul Monicăi Iacob Ridzi, apel către Ministrul Justiției: Sistemul penitenciar este la pământ

Alexandru Chiciu, avocatul Monicăi Iacob Ridzi, a spus, duminică, după ce a vizitat-o pe aceasta în penitenciar, că face un apel către ministrul Justiţiei să iasă din “biroul său luxos” și să viziteze penitenciarele, ca să vadă condițiile în care stau deținuții şi în care lucrează personalul, informează Mediafax

“Se simte rău (n.r. – Monica Iacob Ridzi), nu este absolut niciun fel de exagerare, este o situație dificilă, este zguduitor și pentru mine ca avocat, dincolo de faptul că sunt avocat, sunt și prieten de familie, este un apel zguduitor pe care îl fac, îl rog pe ministrul Justiției să părăsească biroul luxos în care se află și să vadă cum stau deținuții, cum stau cei care au grijă de deținuți, pentru că nu este doar o problemă a deținuților, este și a celor care au grijă de deținuți. Sistemul penitenciar este la pământ, oamenii de aici fac tot ce pot să facă în limita legii, de a asigura, nu Monicăi Iacob Ridzi, ci celor din penitenciarele românești, să le asigure condiții decente. Dar oamenii sunt legați de fonduri, de imposibilități legale și de niște ordine aberante. Dacă domnul ministru poate să își facă timp să analizeze ordinele care reglementează situația penitenciarelor, cred că multă lume i-ar fi recunoscătoare. Însă cred că domnia sa ar trebui să părăsească acel birou și să vină mai des în penitenciare să vorbească cu cei care asigură paza și protecția aici”, a afirmat avocatul.

Citește și: ANI nu a constatat avere nejustificată în cazul Monicăi Iacob Ridzi

El a mai spus că Monica Iacob Ridzi este într-o situație deplorabilă şi "abia se ține pe picioare", aflându-se la infirmeria penitenciarului, unde stă în cameră cu o altă femeie, condamnată pentru omor.

“Monica Iacob Ridzi este într-o situație deplorabilă, este un om cu 13 boli, care abia se ține pe picioare. Este la infirmerie, nu există nici un fel de favor pe care acest om să îl primească. Dimpotrivă, starea ei ar impune mult mai multe elemente particulare față de starea de sănătate. Nu este tratată favorizat, este tratată la fel ca orice alt deținut. Primul pas pe care îl vom face va fi o cerere de transfer într-un spital penitenciar, dar vom apela la toate mijloacele legale pe care le avem. Toate cererile pe care le avem de făcut le vom face în perioada următoare, vom duce acest război până la capăt”, a mai afirmat avocatul, adăugând că de când se află în perioada de carantină clienta sa a fost vizitată și de cei doi copii, pe care i-a văzut “din spatele unui geam”.

Tiberiu Iacob Ridzi, care l-a însoţit pe avocat la penitenciar, spunea că starea de sănătate a soţiei sale s-a agravat şi că acesteia nu îi poate fi administrat în penitenciar tratamentul de care are nevoie.

Citește și: Prima cerință a Elenei Udrea în închisoare. Vrea să își renoveze celula

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de instanța supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliția Județeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta în perioada de carantină.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă