14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportBănicioiu: 20 de milioane de lei din rectificarea bugetară merg la Maternitatea...

Bănicioiu: 20 de milioane de lei din rectificarea bugetară merg la Maternitatea Giulești

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, ministerul pe care îl conduce va primi 345 de milioane de lei la rectificarea bugetară, din care 20 de milioane de lei vor merge la Maternitatea Giuleşti, transmite Mediafax.

“Sănătatea per ansamblu va fi pe plus. Vom primi 345 de milioane de lei. Rectificarea va fi pozitivă pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Din cele 345 de milioane de lei, 20 de milioane vor fi pentru Maternitatea Giuleşti”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că banii CNAS vor fi folosiţi probabil şi pentru medicamentele care se achiziţionează prin sistemul cost- volum, care reprezintă o prioritate, mai ales pentru că mai există intenţia de a extinde negocierile şi pentru alte medicamente. De asemenea, Bănicioiu a subliniat că, în acest an, creşterea salariilor medicilor este acoperită din economiile de la card.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că în 2016, la alcătuirea bugetului de stat intenţionează să continue creşterea alocărilor bugetare pentru programele de screening de cancer de col uterin, în momentul de faţă programul fiind coordonat de nouă unităţi regionale: Institutul Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu din Bucureşti, Institutul Oncologic Prof. dr. Chiricuţă din Cluj-Napoca, Institutul Regional Oncologic Iaşi, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului din Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic de Urgenţă Târgu-Mureş.

“Tratarea în România a unui pacient bolnav de cancer costă în medie peste 5.000 de euro. Pentru testarea gratuită este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie. Mă gândesc la un program similar cu cel pe care îl avem pe cancerul de col uterin şi pe cancerul de sân”, a mai precizat Bănicioiu.

 

Cele mai citite

Gata cu cariera de profesor a lui Klaus Iohannis. Președintele s-a pensionat

Catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, care a fost rezervată pentru președintele Klaus Iohannis timp de aproximativ 27...
Ultima oră
Pe aceeași temă